Print this page

Hríb: Keď bulvár, tak skúste aspoň trochu kvalitný, milé Stratégie a Hospodárky Kresba .týždeň

Novinár a šéfredaktor Štefan Hríb reaguje na vymyslený článok o tom, že .týždeň kupuje Jaroslav Haščák z Penty.

 


Stratégie dnes 1. januára krátko predpoludním zverejnili na svojom webe článok Týždeň v médiách: Prvý muž Penty Jaroslav Haščák kupuje .týždeň

 

Článok vyšiel v ich pravidelnej rubrike Týždeň v médiách. Autorka Iva Mrvová píše o tom, že Haščák sa rozhodol kúpiť časopis .týždeň. Rozsiahly článok, v ktorom cituje jedného z majiteľov Penty Jaroslava Haščáka aj Štefana Hríba ako obaja akvizíciu potvrdzujú, je vymyslený.

To, že ide o fikciu, sa čitateľ dozvie v upozornení, ktoré je takmer na konci pomerne dlhého článku, ktorý sa venuje okrem iného aj Pravde, redaktorke RTVS či redakcii Postoj: "Ako ste, drahí priatelia, pochopili už v úvode tejto elégie, ide o fikciu väčšiu ako telefónny účet Gábora Grendela."


Printscreen Strategie.sk

Redakcia článok zaradila do pravidelnej rubriky na webe Stratégii a do spravodajstva na webe Hospodárskych novín.

Podľa zdieľaní aj komentárov bolo zjavné, že to, že je to novoročná fikcia, si mnohí nevšimli. Po kritických reakciách redakcia upozornenie upravila a zvýraznila: "Ako ste, drahí priatelia, aj napriek zbytku omamných tekutín pochopili už v úvode tejto elégie, ide o fikciu väčšiu ako telefónny účet Gábora Grendela." Titulok "Týždeň v médiách" sa zmenil na "Silvestrovský týždeň v médiách" a na konci pribudlo ešte jedno želanie: "Krásne triezvenie!"

Ako vníma fikciu z dielne Stratégii Štefan Hríb?

„Humor je fajn, len by mal byt humorný. Tento zjavne nebol, naopak, titulok aj text čitateľa miatol, vrátane mojich vymyslených citátov, a keďže ľudia nečítajú vždy do konca, celú nedeľu som odpovedal na prekvapené otázky, či je to pravda," povedal pre Omédiách.com šéfredaktor .týždňa. „Keď bulvár, tak skúste aspoň trochu kvalitný, milé Stratégie a Hospodárky," dodal Štefan Hríb.