Martin Glváč podáva žalobu na novinárku Moniku Tódovú

Martin Glváč podáva žalobu na novinárku Moniku Tódovú Foto: FB M. Glváč

Podpredseda parlamentu Martin Glváč zo Smeru-SD podáva občiansko-právnu žalobu na redaktorku Denníka N Moniku Tódovú, ktorá napísala článok o tom, ako Glváč v čase, keď bol ministrom obrany, povyšoval svojich straníckych kolegov.

 

 

„Ministrov odmenil vyššími vojenskými hodnosťami 1. marca 2016, keď sa končila jednofarebná vláda Smeru. Rozkazom ministra obrany Glváč povýšil aj bývalého ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka zo Smeru z hodnosti kapitán do hodnosti plukovník v zálohe," píše Tódová v článku Dokument o Jahnátkovom povýšení usvedčuje Glváča z klamstva.

Glváč takýto rozkaz podľa informácií Denníka N rozdal desiatim ľuďom - členom vlády a úradníkom vrátane Jahnátka alebo vtedajšieho podpredsedu Smeru Pavla Pašku. Zákon však neumožňuje povýšenie na plukovníka v zálohe ľuďom, ktorí už mali 55 rokov.

„Ja si myslím, že to bol úplne v súlade so zákonom. Povyšoval som stovky ľudí, aj normálne vojakov, aj v zálohe," reagoval Glváč v januári pre televíziu Markíza.

Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý upozornil, že povyšovanie ľudí nad 55 rokov je protizákonné a obrátil sa s podnetom na prokuratúru.

„Trvám na tom, čo som povedal. Pána Jahnátka som nikdy nepovýšil a podávam občiansko-právnu žalobu na redaktorku Denníka N Moniku Tódovú," napísala podľa Denníka N v stanovisku Laura Leskovjanská z Glváčovej kancelárie.