Fico predčasne ukončil brífing, nepáčilo sa mu správanie novinárov

Fico predčasne ukončil brífing, nepáčilo sa mu správanie novinárov Reprofoto HN TV

Dnes Úrad vlády ohlásil brífing premiéra Roberta Fica a ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej k mimoriadnemu summitu V4 vo Varšave o kvalite potravín. Brífing sa nakoniec nekonal. Premiérovi nevyhovovala atmosféra na chodbe. Aktualizácia o stanovisko Úradu vlády.

 


Premiér na brífing prišiel a aj sa postavil pred kamery.

 

„Nemohli by ste ich, prosím, požiadať, aby išli robiť rozhovory inam. To sa nedá, lebo sa tu budeme navzájom prekrikovať," požiadal pred brífingom premiér hovorkyňu. Brífing sa mal totiž konať na chodbe Úradu vlády po rokovaní vlády, kde ešte ďalší novinári robili rozhovory s odchádzajúcimi ministrami.

„Oni nevedia prestať. Neuveriteľné! Tá kultúrnosť novinárskej obce je strašná," rozčuľovala sa Matečná, jej slová zachytila redakcia Hospodárskych novín. Fico po krátkej pauze začal rozprávať, no po dvoch vetách prestal a upozornil novinárov, aby robili rozhovory na iných miestach, a potom odišiel.

Napriek tomu, že premiér často na brífingoch neodpovedá na otázky novinárov, prirovnáva ich k slizkým hadom, tí na jeho tlačové besedy, brífingy či vyhlásenia chodia a správajú sa k nemu pomerne slušne.

To, že dnes nemal podmienky na vyhlásenie, aké si predstavoval, nie je problém "kultúrnosti" novinárov, ale skôr organizácie zo strany Úradu vlády.

Brífing sa totiž nekonal v tlačovej miestnosti, ako by bolo vhodné, ale na chodbe a to v čase, keď po rokovaní vlády ďalší novinári robili rozhovory s ministrami, ktorí práve odchádzali z rokovania.

Aktualizácia: "Predseda vlády SR mal mať kvôli ďalšiemu stretnutiu iba rýchle vyhlásenie vo vestibule Úradu vlády SR. Vzhľadom na rušivé podmienky spôsobené rozhovormi ďalších členov vlády s novinármi na tom istom mieste sa rozhodol svoje stanovisko k danej téme odprezentovať na inej tlačovej besede. Za prerušenie a následný odchod z brífingu sa pani ministerke ospravedlnil," reagovalo tlačové oddelenie Úradu vlády.

Záznam z HN televízie: