Bulvárny denník zaplatí Trumpovej žene odškodné za nepravdivý článok

Bulvárny denník zaplatí Trumpovej žene odškodné za nepravdivý článok Foto: Twitter @MELANIATRUMP

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa Melania uspela v súdnom spore s britským denníkom Daily Mail.

Denník zaplatí odškodné za zverejnenie článku, v ktorom písal o pôsobení bývalej modelky v eskortných službách. Podľa agentúry Reuters je dohodnutá suma zlomkom sumy 150 miliónov dolárov, ktorú požadovala prvá dáma Spojených štátov.

Daily Mail včera zverejnil ospravedlnenie, v ktorej uznal, že publikoval nepravdivý článok o jej pôsobení ako sexuálnej spoločníčky počas modelingovej kariéry. "Uznávame, že tieto tvrdenia o pani Trumpovej nie sú pravdivé," uvádza sa v texte.

Trumpová zažalovala denník vo februári, rovnako za podobné tvrdenie zažalovala blogera Webstera Tarpleya, s ktorým uzavrela mimosúdnu dohodu o odškodnení už krátko po žalobe.

Právnik prezidentovej manželky na pojednávaní na londýnskom súde na adresu britského denníka vyhlásil, že jeho nepravdivé tvrdenia "zasiahla najcitlivejšie miesta osobnej integrity a dôstojnosti poškodenej". Článok ju podľa textu obžaloby pripravil o milióny dolárov, pretože poškodil obchodné záujmy jej značky odevov a šperkov.

Ako vysoké odškodné vydavateľ britského denníka zaplatil, žiadna zo strán nezverejnila. Podľa Reuters však zdroj oboznámený s dohodou hovorí o sume pod tri milióny dolárov, ktorá zahŕňa aj pokrytie súdnych nákladov.

Trumpová pochádza zo Slovinska, v USA je od 90. rokov a za Trumpa, ktorého je treťou ženou, sa vydala v roku 2005. Počas svojej dráhy modelky nafotila aj sériu aktov, z ktorých niektoré sa v minuloročnej predvolebnej kampani stali predmetom diskusie v amerických médiách.