Riaditeľka úradu Viery Tomanovej sa zahnala po novinárovi

Riaditeľka úradu Viery Tomanovej sa zahnala po novinárovi Reprofoto Aktuality.sk

Detská ombudsmanka Viera Tomanová odmietla odpovedať na otázky redaktora. Pred otázkami sa ju snažila svojským spôsobom chrániť riaditeľka úradu.

 

 

Bývalá ministerka práce a sociálnych vecí v stredu pred parlamentným výborom obhajovala výročnú správu o svojom ročnom pôsobení v kresle ochrancu detských práv. Po skončení rokovania sa jej redaktor webu Aktuality.sk Rudko Sivý pokúšal položiť viacero otázok. Tomanová ho ignorovala.

Počas toho, ako kráčala, sa jej redaktor opakovane pýtal, prečo sa v správe nevenovala deťom v osadách. Kolegyňa Viery Tomanovej sa na novinára s papiermi v ruke zahnala a odtláčala mu telefón, ktorým rozhovor natáčal a žiadala, aby im dal pokoj.

„Politická legenda a jej senior-agresívna úderka sú späť. Keď sa Tomanovej spýtate, čo za celý rok urobila, jej asistentka* vás začne mlátiť papierom a zakazuje ich natáčať," komentoval to redaktor verejne na Facebooku.

*Aktualizácia: Podľa informácii Omédiách.com nie je to asistentka Tomanovej ale priamo riaditeľka Úradu komisára pre deti Daniela Lengyelová.

Aktuality.sk zverejnili video rozhovoru: