Mediálny dom KOŠICE:DNES má novú vlastnícku štruktúru

Mediálny dom KOŠICE:DNES má novú vlastnícku štruktúru Foto: Košice:dnes

Medzi vlastníkmi je aj bývalý investigatívny redaktor z Markízy.

 

 

Košický mediálny dom oznámil dnes zmenu vlastníckej štruktúry. V predstavenstve vydavateľstva KRATKY GLOBAL: PUBLISHING je generálny riaditeľ Lukáš Hraňo, šéfredaktor Dušan Karolyi večerníka KOŠICE:DNES a marketingová riaditeľka Alexandra Mihók-Kvietková.
„Vo firme KRATKY GLOBAL: PUBLISHING (vydavateľ) sa tak stali partnermi väčšinového vlastníka – skupiny KRATKY GLOBAL: - a to na základe „stock option plan", ktorý zavádza skupina vo svojich vybraných spoločnostiach. Konkrétne podmienky partnerstva sa skupina KRATKY GLOBAL: rozhodla nezverejňovať," píše spoločnosť v tlačovej správe.

„Pôsobíme v KOŠICE:DNES naplno od jeho počiatku. Za dva roky vznikol doslova z ničoho najväčší lokálny mediálny dom na Slovensku. Toto rozhodnutie preto vnímam najmä ako prejav ocenenia, prinášajúci ešte väčšiu mieru zodpovednosti za naše výsledky pri ďalšom rozvoji mediálneho domu KOŠICE:DNES," povedala Alexandra Mihók – Kvietková, ktorá v skupine KRATKY GLOBAL: pôsobí od roku 2004.

Šéfredaktor KOŠICE:DNES Dušan Karolyi bol v minulosti redaktorom a spolutvorcom relácie Paľba v televízii Markíza. V mediálnom dome KOŠICE:DNES pôsobí od jeho vzniku v roku 2014. Z pozície šéfredaktora riadi obsah všetkých médií mediálneho domu (denník, televízia, rádio, online).

Súčasťou mediálneho domu KOŠICE:DNES je denník KOŠICE:DNES, a od roku 2016 lokálna televízia KOŠICE:DNES, web KOŠICE:DNES a regionálne Rádio KISS. Mediálny dom KOŠICE:DNES patrí do skupiny KRATKY GLOBAL.