Vojvodkyňa Kate požaduje vysoké odškodné za zverejnenie odhalených fotiek

Vojvodkyňa Kate požaduje vysoké odškodné za zverejnenie odhalených fotiek Reprofoto ODN

Britský princ William a jeho manželka Kate požadujú 1,5 milióna eur odškodné za zverejnenie fotiek čiastočne odhaleného tela vojvodkyne v roku 2012 vo francúzskom časopise, od ktorého ich prebrali ďalšie médiá.

Oznámil to dnes ich právny zástupca pred francúzskym súdom, ktorý dnes začal v tejto veci pojednávanie, píše AFP.

Francúzsky časopis Closer v septembri 2012 zverejnil fotografie, ktoré vznikla keď princ a jeho manželka odpočívali na terase súkromnej vily v Provence na juhu Francúzska. Kate na snímkach nemá vrchný diel plaviek, aby sa čo najlepšie opálila.

Kráľovská rodina si hneď po prvom zverejnení fotiek súdne vymohla zákaz dotlače kontroverzného čísla, odstránenie fotiek z internetových stránok časopisu a aj to, že časopis Closer musel Williamovi a Kate odovzdať digitálne nosiče obsahujúce fotografie. Napriek tomu zábery vyšli aj v ďalších médiách v Taliansku, Írsku či Švédsku. Britské denníky, dokonca aj bulvárny The Sun, fotky nezverejnili. The Sun pritom nemal problém zverejniť nahé fotografie princa Harryho z hotela v Las Vegas.

Odškodné vo výške 50.000 eur požaduje kráľovský pár aj od regionálneho denníka La Provence, ktorý tiež zverejnil fotku Kate, ale decentnejšiu, tiež v plavkách.