Print this page

Ministerstvo a polícia žiadajú novinárov, aby nešli na pohreb Foto: Polícia SR

Dnes je posledná rozlúčka s úradníčkou ministerstva vnútra Janou Dankovou, ktorá zahynula po vážnej dopravnej nehode pri Važci.

 


K nehode došlo v utorok, keď sa auto ministerstva presúvalo z pohrebu dvoch hasičov, ktorí zahynuli 10. mája po páde záchranárskeho policajného vrtuľníka neďaleko Prešova. Auto zišlo z diaľnice a prerazilo plot. V aute boli okrem úradníčky aj vedúci služobného úradu ministerstva vnútra Ondrej Varačka a policajt, ktorý auto šoféroval.

 

"Rodina zosnulej sa obracia na novinársku obec s prosbou, aby rešpektovali želanie rodiny a nezúčastnili sa pohrebu zosnulej," napísala na facebooku polícia.

S rovnakou prosbou sa na novinárov obrátilo aj ministerstvo vnútra: „Je to pre nás veľká strata, ale nedá sa porovnať so stratou pre jej najbližších, ktorí v týchto ťažkých chvíľach nepotrebujú čeliť ešte aj mediálnemu tlaku. Poslednú rozlúčku chcú prežiť tak, ako Janka žila. Dôstojne. Preto sa obraciame na novinársku obec s prosbou, aby rešpektovali želanie rodiny a nezúčastnili sa pohrebu zosnulej."

Aktualizácia 20. 5.: Rodina prosila novinárov, aby nechodili na pohreb ich dcéry. Niektorí aj tak prišli