Flašík považuje článok Plus 7 dní za diskreditačnú kampaň

Flašík považuje článok Plus 7 dní za diskreditačnú kampaň Foto: archív F. Flašík

V poslednom vydaní Plus 7 dní vyšiel článok s názvom Evitine nezaplatené faktúry: Má v tom prsty Fedor Flašík?

 

 

V článku, ktorý kritizuje spôsob podnikania a nevyplatené faktúry Evy Urbaníkovej, redaktori spájajú nepriamo (väčšinou s otáznikom) podnikanie Evity s Fedorom Flašíkom, ktorý je jedným z kandidátov na šéfa RTVS. „Fedor - tichý radca? Podľa našich informácií nezostalo len pri tom," píšu v článku Ivan Mego a Kristína Dugovičová. Pri naznačovaní prepojenia podnikania Urbaníkovej s Flašíkom sa autori opierajú o tvrdenie anonyma: „Nie je to tak dávno, čo sa Fedor chválil, ako do Evitinho vydavateľstva, keď začínala, investoval. A že sa mu to nakoniec vyplatilo, lebo Evite sa mimoriadne darí. V tom čase kupovala svojmu frajerovi Mercedes a rozmýšľala len nad tým, či to nebude vyzerať, že si ho vydržiava," tvrdí náš zdroj, ktorý sa pohybuje v prostredí niekdajšieho reklamného mága. V texte chýba reakcia Flašíka aj Urbaníkovej na toto "tiché" prepojenie.

Redakcia oslovila bývalú manželku Flašíka: „Monika Flašíková-Beňová poprela fakt, že by boli s Fedorom Evitinými tichými spoločníkmi vo firme. „Nie, ani nás nikdy nežiadala o žiadnu investíciu," povedala nám doslova. A tak bude asi iba náhoda, že Evita podnikala v knižnom biznise podobne ako kedysi Fedor s reklamnou agentúrou Donar. Rovnako ako u Urbaníkovej aj u Flašíka išli zisky cez jednu firmu, náklady a dlhy cez druhú," píše sa v článku.

Fedor Flašík reagoval na článok pobúreným statusom, v ktorom poprel informácie týždenníka a upozornil, že Plus 7 dní sa ho na nič nepýtala. „Je to totálne neprofesionálna, zlomyselná a zákerná práca nepodložená žiadnymi faktami, dokonca ani indíciami. Vyvoláva vo mne pocit, že sú to články na objednávku (viď článok o Donare, ktorý taktiež obsahuje kopu nezmyslov, poloprávd a klamstiev)," reagoval Flašík pre Omédiách.com Flašík. Tiché prepojenie, o ktorom píše týždenník, označil za úplný nezmysel. "Nikdy som sa s Evitou na túto tému nebavil. Nikdy z jej strany ani nebola naznačená takáto téma. Nikdy ma o žiadnu radu nežiadala a ani som jej v ničom neradil. Celá táto fabulácia zo strany Plus 7 dní je vykonštruovaná. V živote nikdy som nehovoril o tom, že by som investoval do Evitinho vydavateľstva."

Reakciu na článok zverejnila aj Monika Flašíková-Beňová:

„Je trápne, ak rôzne záujmové skupiny ktoré stoja za niektorými kandidátmi, nevedia o post generálneho riaditeľ RTVS zabojovať projektom, ale využívajú intrigy a zákulisné hry a neštítia sa zneužiť aj médiá," povedal Flašík.

Na otázku v súvislosti s obvineniami Flašíka a Flašíkovej-Beňovej, že ide o diskreditačnú kampaň proti Flašíkovi v prospech kandidáta Michala Ruttkaya, ktorý je priateľ riaditeľa vydavateľstva Petra Mertusa, vydavateľstvo ani šéfredaktorka Plus 7 dní neodpovedali.

Reagovala spoluautorka článku Kristína Dugovičová: „Fedor Flašík klame, ak tvrdí, že redakcia Plus7dní ho neoslovila v súvislosti s článkom o Evite Urbaníkovej. Týždenník Plus7dní Fedora Flašíka viackrát telefonicky kontaktoval, ale keďže on nereagoval, priestor na vyjadrenie dostala Monika Flašíková Beňová ako jeho vtedajšia manželka a človek, ktorý je takisto dlhoročne spájaný s Evitou Urbaníkovou."