Fico k protikorupčnému pochodu: Médiá si urobili akciu a všetci sú z toho uuú

Fico k protikorupčnému pochodu: Médiá si urobili akciu a všetci sú z toho uuú Ilustr.foto: Facebook R. Fico

Včera bol v Bratislave a ďalších mestách Veľký protikorupčný pochod, na ktorý prišli tisícky nespokojných ľudí.

 

 

Prvé krátke vyhlásenie k pochodu dal premiér včera, krátko po jeho začiatku. „Predseda vlády SR Robert Fico vždy rešpektoval verejné zhromaždenia zvolané v súlade so zákonom a slobodné vyjadrovanie názorov. Víta, že mladí ľudia sa zaujímajú o celospoločenské témy. Dôležité je, aby takýto typ podujatí mal slušný priebeh a nebol zneužívaný na politický zápas," napísala jeho hovorkyňa Beatrice Szaboová.

Dnes ráno sa premiér vybral droliť zrno do Dvoroch nad Žitavou na akciu Dni poľa 2017. Novinári tam šli za ním a pýtali sa ho, čo hovorí na pochod. "Toto je neúcta, čo robíte ľuďom, ktorí od rána do večera robia na poli," reagoval podľa Denníka N. Otázky ohľadom pochodu sa mu nepáčili. Na viaceré reagoval pobúrene alebo vôbec. Napríklad na otázku, či odvolá Kaliňáka, nereagoval. "Nebudem križovať mojich ministrov len preto, že si to opozícia a časť médií želá," povedal podľa Denníka N neskôr Fico na brífingu.

Pochod však predsa len okomentoval. "My sme mali na 1. mája 10-tisíc ľudí bez podpory médií a to si nikto nevšimol. A tu si médiá urobia akciu a všetci sú z toho uuú, že veľká akcia," povedal podľa Denníka N premiér o Veľkom protikorupčnom pochode bývalému ministrovi pôdohospodárstva Stanislavovi Becíkovi, ktorý bol dnes tiež na Dňoch poľa v Dvoroch nad Žitavou.

Študenti zorganizovali včera druhý Veľký protikorupčný pochod v Bratislave, v Košiciach aj v Prahe. Ďalšie budú v Prešove a v Žiline.

"Premiér SR ignoruje minimálne 15 000 ľudí v uliciach Bratislavy a Košíc. Porovnáva to s akciou SMERu na 1.mája, kde vraj prišlo necelých 10 000 ľudí, ktorí prišli na kultúrny program za desiatky tisíc EUR a nie podporiť stranu SMER," reagujú organizátori pochodu.