Traja novinári CNN dali výpoveď, lebo im CNN stornovala článok

Traja novinári CNN dali výpoveď, lebo im CNN stornovala článok Foto: Facebook CNN

Novinári sa nahnevali, keď sa stanica rozhodla stornovať ich správu o väzbách poradcu amerického prezidenta Donalda Trumpa na ruský investičný fond.

 

 

Trojica novinárov spravodajskej televízie CNN dala výpoveď potom, čo sa stanica rozhodla stornovať ich správu. Televízia CNN výpovede žurnalistov prijala, napísala dnes agentúra Reuters.

Spomínaná správa, ktorá bola zverejnená minulý týždeň vo štvrtok, informovala o kongresovom vyšetrovaní vzťahov medzi jedným ruským investičným fondom a Trumpovým poradcom Anthonym Scaramuccom. CNN ale v piatok v noci materiál zo svojho webu vymazala s tým, že vedenie stanice v rámci vnútorného preverovania zistilo, že správa neprešla riadnym vydávacím procesom.

"Správa nezodpovedala redakčným štandardom CNN, preto bola zrušená. Všetky odkazy na príspevok boli zablokované," uviedla CNN vo vyhlásení, v ktorom sa tiež Scaramuccimu ospravedlnila.

Na internej porade sa podľa CNN dotknutí novinári od vedenia dozvedeli, že fakty uvedené v stornovanej správe síce nemusia byť nesprávne, ale materiál sám o sebe nebol v danom stave dostatočne podopretý, aby mohol byť zverejnený.

Trump dlhodobo kritizuje CNN a obviňuje ju, že vydáva podľa neho falošné správy. Na svojej prvej oficiálnej tlačovej konferencii otázky spravodajcu CNN ignoroval a na otázky mu neodpovedal.