Denník The Telegraph omylom oznámil úmrtie manžela kráľovnej Alžbety

Denník The Telegraph omylom oznámil úmrtie manžela kráľovnej Alžbety Reprofoto youtube/The RFCH

Čaká sa, ako na udalosť zareaguje samotný princ Philip.

 

 

Britský denník The Daily Telegraph dnes na svojom webe nedopatrením oznámil úmrtie 96 ročného princa Philipa. Toho dnes čaká posledný oficiálny termín a potom sa stiahne z verejného života. Ako veľkoadmirál kráľovského námorníctva sa manžel kráľovnej Alžbety II. Popoludní zúčastní vojenskej prehliadky.

"Vojvoda z Edinburghu, najdlhšie slúžiaci partner panovníka v britských dejinách, zomrel vo veku XX rokov, oznámil Buckinghamský palác." Takto začína oznámenie o úmrtí v správe, ktorú má rešpektovaný britský denník zjavne pripravenú, až táto smutná udalosť nastane.

"Buckinghamský palác zatiaľ nezverejnil oficiálne podrobnosti o pohrebe, ale očakáva sa, že telo vojvodu prevezú do Kráľovskej kaplnky Paláca sv. Jakuba v Londýne, kde pravdepodobne bude spočívať do dňa pohrebu. Odtiaľ bude prevezené po ceste na hrad Windsor," napísal denník.
Správa denník za krátko stornoval.

V omylom zverejnenom texte sa písalo, že na pohreb by malo byť pozvaných okolo 800 smútiacich, vrátane príslušníkov vojenských jednotiek, charitatívnych organizácií, ktorých bol princ Philip patrónom, a tiež ľudí spätých s udeľovaním Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu.

Na sociálnych sieťach sa omyl spravodajského serveru stal okamžite terčom uštipačných poznámok. "To, že princ Philip odchádza do dôchodku, ešte neznamená, že je mŕtvy. Niekto v Telegraphe dostane padáka," napísal na twitteri užívateľ Tim.

Zatiaľ nie je známe, či na správu o svojom úmrtí nejako reagoval samotný princ. Vzhľadom k jeho povestnému zmyslu pre humor sa dá očakávať, že ho nenahnevá.

Denník The Independent sa dnes ale celkom vážne a podrobne rozpísal o tom, čo bude nasledovať po úmrtí vojvodu z Edinburghu. Potvrdenú informáciu by každopádne mala ako prvá dostať BBC. Pokiaľ princ zomrie v noci, pravdepodobne bude správa zverejnená v 08:00 miestneho času