Most-Híd kritizuje koaličných partnerov za odkazy cez médiá

Most-Híd kritizuje koaličných partnerov za odkazy cez médiá Reprofoto youtube Denník N

Odkazovanie požiadaviek jednotlivých strán cez médiá považujeme za nezrelý politický marketing,

 


napísala dnes strana Most-Híd v tlačovom vyhlásení, v ktorom vyzýva koaličných partnerov k rozvážnemu postupu pred piatkovou koaličnou radou.

 

SMSky, videoodkazy, mailové správy, či odkazy cez noviny – to sú najnovšie komunikačné kanály medzi stranami vládnej koalície.

Mostu už dochádza trpezlivosť. „Vyzývame ku korektnej koaličnej spolupráci tak, ako sme sa dohodli na začiatku. Pred médiá podľa nás patria politické dohody a nie politické návrhy. Vytĺkanie politických bodov nie je úlohou dnešného dňa. Úlohou dnes - ak stále platí deklarovaná snaha koaličných partnerov o zachovanie stability a pokoja v krajine – je vrátiť sa ku pracovnému stolu a rokovať," píše vo vyhlásení Most.

Bugárova strana bude iniciovať, aby sa v budúcnosti o návrhoch, ktoré sa dostanú skôr pred médiá, ako na rokovací stôl, nerokovalo.

Nový netradičný spôsob komunikácie cez správy a novinárov odštartoval začiatkom augusta predseda SNS Andrej Danko, keď do médií poslal oznámenie, že ruší koaličnú zmluvu. Predseda Mostu Béla Bugár sa to síce dozvedel neskôr ako novinári, ale až tak mu to vtedy nevadilo, keďže následne strany vládnej koalície vrátane Mostu vydali vyhlásenie, že u nich je všetko v poriadku, len že sú znepokojení "nad skutočnosťou, že médiá uverejňujú narastajúci počet nepravdivých a polopravdivých informácií s cieľom vytvárať za každú cenu napätie v spoločnosti a útočiť na stabilitu vlády."