TASR má nového šéfa

TASR má nového šéfa Foto: Twitter@VladimirPuchala

Správna rada TASR dnes na verejnom vypočutí vyberala generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry SR.

 

 


Pozícia sa uvoľnila potom, ako šéfom RTVS sa stal bývalý riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Správna rada hlasovaním rozhodla, že generálnym riaditeľom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky je Vladimír Puchala.

Do konkurzu sa prihlásili len dvaja záujemci. Okrem Puchalu predseda Matice slovenskej Marián Tkáč.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Marián Tkáč by bol pre TASR novinárskou pohromou

"Chcem agentúru, ktorá je postavená na kvalitných informáciách, ktoré sú z jasných zdrojov, chcem technológie, ktoré bezpečne doručujú obsahy k svojim klientom a verejnosti, chcem agentúru, ktorá ponúka nekomerčné informácie, chcem agentúru, ktorá ponúka informácie, ktoré sú benefitné pre spoločnosť a ktoré sú užitočné pre klientov," povedal Puchala pre TASR.

Puchala prišiel do TASR spolu s Rezníkom, doosiaľ bol riaditeľom stratégie TASR, po odchode Rezníka 17. kúla dočasne viedol inštitúciu.

Puchala, ktorý je aj spisovateľom, Rezníka doprevádza roky. V čase, keď Rezník šéfoval Slovenskému rozhlasu, Puchala bol programových riaditeľom rádia aj štatutárom.

Vladimír Puchala sa narodil v roku 1967 v Krompachoch. Vyštudoval slovenčinu a angličtinu na Filozofickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Prešove.
Pôsobil ako vysokoškolský pedagóg. Od roku 1998 bol riaditeľom regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu v Košiciach a od roku 2003 programovým riaditeľom Slovenského rozhlasu v Bratislave. Pracoval aj ako vedúci komunikácie v Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústave, a. s.

V roku 2007 sa stal riaditeľom stratégie a zástupcom generálneho riaditeľa TASR. Pôsobil aj ako predseda predstavenstva Teraz Media. Polovicu tejto spoločnosti vlastní TASR, druhú súkromná spoločnosť Impre Media, blízka finančnej skupine Slavia Capital.

Vladimír Puchala je aj básnik - napísal tri knihy poézie (Anjeli na špičke ihly, Voľné ticho, Ihly v kope sena). Pre deti napísal knihu Pár kvapiek príbehov. Je autorom rozhlasového seriálu Regina, spolu s Mariánom Čekovským detského rozhlasového muzikálu, scenárov televíznych dokumentov, literárnych a umeleckých rozhlasových pásiem, reportáží, esejí a literárnokritických textov. Príležitostne píše piesňové texty. K najznámejším patrí text Hej sokoly k slovenskému filmu Čiara a texty pre skupinu Kandráčovci.