Bývalý hovorca prezidenta spustil nový internetový magazín

Bývalý hovorca prezidenta spustil nový internetový magazín Foto: Akadémia médií

 "Denne zaraďujeme Citát dna, píšem tam listy mladšiemu synovi s krycím menom Šnorchel..."


Na internete v pondelok oficiálne odštartoval internetový magazín svk.press. V testovacej prevádzke je od mája.

Vydavateľom svk.press je organizácia s názvom Jednotné novinárske družstvo, ktoré založili novinár a bývalý hovorca prezidenta Ján Füle a Eduard Radimák, odborník na contentmarketing.

"Keď sme debatovali o našej cieľovej skupine, tak sme to pomenovali otec & syn. Aj preto, že medzi našimi spolupracovníkmi sú už stredoškoláci, ale aj vysokoškoláci, čerství absolventi, autori po päťdesiatke, šesťdesiatke i sedemdesiatnik. A aj môj syn," povedal šéfredaktor Ján Füle.

Medzi autormi textov je aj Peter Šporer, Rastislav Piško, Jurij Vasin, Eugen Gindl, Kristína Filová, Juraj Soviar, Andrea Nozdrovická a mnohí ďalší.

"Súčasťou obsahu je prevažne publicistika v Téme i Rozhovoroch, kratšie texty, kam denne zaraďujeme Citát dna, píšem tam listy mladšiemu synovi s krycím menom Šnorchel, ktorý zatiaľ nielenže nečíta, ale dokonca ani nepíše, postupne vyberáme aj to najzaujímavejšie z internetu tvoríme vlastné videá a radi uverejníme aj tie vaše – ak budú mať svoju kvalitku. Neohŕňame nosom ani nad Magazínom, hoci sa tomu dnes hovorí life style. A aby sme vás zbytočne nezdržiavali, náš cauntdown vám ukáže, kedy a o čom si budete môcť prečítať či pozrieť na svk.press niečo nové. Stačí 3 – krát denne?" píše šéfredaktor na stránke.

„V magazíne dostanú priestor aj príspevky spracované podľa zásad contentmarketingu. Reklama na internete mnohých otravuje, preto ju nahrádza contentmarketing, ktorý je postavený aj na informačnej hodnote pochádzajúcej z biznis prostredia. A my chceme firmy stiahnuť z banerov a nechať ich prehovoriť," povedal Eduard Radinák.

Súčasťou grafiky stránky je počítadlo, ktoré avizuje nový článok.

Ján Füle pôsobil vo viacerých médiách. vyučoval žurnalistiku, v minulosti bol hovorcom a riaditeľom Mediálneho odboru Kancelárie prezidenta Rudolfa Schustera. Bol aj predsedom Slovenského syndikátu novinárov a riaditeľom Akadémie médií.