Šimečka podporuje Kňažka, Hríb Kisku

Šimečka podporuje Kňažka, Hríb Kisku

Známi novinári otvorene podporujú konkrétnych kandidátov na prezidenta.

 


Viaceré médiá ponúkajú pred voľbami odporúčania. Napríklad v denníku SME* pred voľbami písal šéfredaktor komentár, v ktorom dával odporúčania voliť - nebol to priamo konkrétny kandidát alebo politická strana, ale skôr skupina strán, či kandidátov aj so zdôvodnením odporúčania. Alebo odporúčanie, prečo je dôležité vôbec ísť voliť.

 

Šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb už tradične pred voľbami napíše do editoriálu priamo koho ide voliť. Napríklad v parlamentných voľbách v roku 2012 volil stranu SaS.

Teraz napísal, že bude voliť Andreja Kisku: "Môj hlas dávam Andrejovi Kiskovi. A pritom o jeho stálosti pod tlakom až tak veľa neviem, a ani jeho konanie zočivoči temným záujmom a miliardám som nikdy nevidel. Navyše, hnusia sa mi všetky reči luzy o zlých politikoch a dobrom nepolitickom zvyšku, hoci práve Kiskovi nahrávajú. Ale Andrej Kiska má prijateľné názory, nikdy nežil a nepodnikal zo štátu, takže nie je závislý od rozpočtu ani od politikov, ukázal v ťažkých časoch svoju organizačnú odolnosť a potom začal významne pomáhať menej úspešným, chorým a slabým. Navyše, v celej kampani sa nedopustil žiadneho nefér zákroku. Spočítal som teda pozorne plusy a mínusy, a rozhodol som sa s pokojom práve pre neho."

Priamo do kampane sa zapojil aj bývalý šéfredaktor denníka SME a dnes komentátor a editor českého týždenníka Respekt Martin Milan Šimečka. Vo videu je označený ako spisovateľ.
*autorka v minulosti pracovala pre SME