Šéfredaktor spojil inzerciu pre noviny so svojou kandidatúrou

Šéfredaktor spojil inzerciu pre noviny so svojou kandidatúrou

Noviny majú kampaň v čase, keď ich šéfredaktor kandiduje.

 

 

Ulice Bratislavy zaplavili bilbordy novín s menom šéfredaktora, ktorý chce byť starostom.

Minulý týždeň dlhoročný šéfredaktor Staromestských a Bratislavských novín Radoslav Števčík oznámil, že chce kandidovať na post starostu mestskej časti Bratislava – Staré Mesto ako nezávislý kandidát. „Začal som zbierať podpisy Staromešťanov pod petíciu za moju kandidatúru na starostu Starého Mesta," napísal v tlačovej správe.

Presne v čase, keď oznámil kandidatúru, sa v meste objavila masívna kampaň Bratislavských novín aj s citátom "Nikto si nás nekúpi a predsa nás čítajú všetci!", pod ktorým je podpísaný šéfredaktor Radoslav Števčík.

Foto: Omédiách.com

Noviny takúto rozsiahlu kampaň posledné roky nemali. Bilbordy s menom šéfredaktora aj promom, že noviny sú zadarmo, je načasovaná na obdobie, keď šéfredaktor zbiera podpisy pod petíciu za svoju kandidatúru a v predvolebnom čase, keď má v novinách aj vlastné články o komunálnej politike, kde kritizuje politiku súčasnej starostky.

Noviny vydáva spoločnosť Nivel Plus, ktorú vlastní Števčík, ktorý je zároveň aj šéfredaktorom.

Bratislavské noviny vznikli v septembri 1998 ako dvojtýždenník. Od septembra 2006 vychádzali ako týždenník, od januára 2012 vychádzajú opäť každé dva týždne.

Komunálne voľby budú 15. novembra 2014. Kandidatúru v Starom Meste ohlásila súčasná starostka Tatiana Rosová (SDKÚ-DS), Gábor Grendel (NOVA, KDH, SaS, Most-Híd) a Kristín Straka, zakladateľ občianskeho združenia Právo na bývanie.