Fulmek reaguje na informácie, že do Petit Press má vstúpiť Penta

Fulmek reaguje na informácie, že do Petit Press má vstúpiť Penta Foto: SME

Český web Motejlek.com píše, že Penta po Trende a 7 Plus získa aj Petit Press. Fulmek reaguje.

 

 

V nedeľu neskoro večer web motejlek.com napísal: „Podľa informácií motejlek.com je private equity skupina Penta Investments pomerne blízko dohody o vstupu do najväčšieho jednotlivého slovenského vydavateľského domu Petit Press."

"Nemôžem potvrdiť túto informáciou, faktom ostáva, že viaceré investičné skupiny mali záujem o kúpu 50 %-ného podielu vo vydavateľstve Petit Press vychádzajúc z logiky, že Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft bude chcieť predať svoj 50% podiel v Petit Presse, keďže minulý rok predali svoju 100 % pozíciu v Mafre," reagoval pre Omédiách.com generálny riaditeľ Petit Pressu Alexej Fulmek. "Predkupné právo na tieto akcie má Prvá slovenská investičná skupina (druhý 50% akcionár) a predpokladám, že ak sa Rheinisch-Bergische rozhodne predať svoj podiel v Petit Presse, Prvá slovenská investičná skupina si predkupné právo na kúpu akcií uplatní," povedal Fulmek.

Skupina Penta minulý týždeň nepriamo získala vydavateľstvo Spoločnosť 7 Plus a Trend Holding.

Viac: Penta získala vplyv nad Trendom a 7 Plus

Vydavateľský dom Petit Press, a. s. vydáva viac ako 30 regionálnych a centrálnych titulov s týždenným predaným nákladom vyše 632 tisíc výtlačkov. Do jeho portfólia patria denníky SME, Új Szó, Korzár, týždenníky Vasárnap, TV Svet, regionálne týždenníky MY, sieť bezplatných novín ECHO, mesačníky Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a Natankuj auto. Petit Press je taktiež prevádzkovateľom najnavštevovanejšieho spravodajského servera www.sme.sk, ktorý má dva milióny unikátnych návštevníkov mesačne.

Vydavateľstvo vlastní nemecká spoločnosť Rheinisch – Bergische Verlagsgesellschaft a Prvá slovenská investičná skupina, kde je predsedom predstavenstva Peter Vajda a členovia Jozef Grnáčik a Vladimír Rajčák.

Aktualizácia 14:15: Na informáciu českého webu reagoval pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko. Viac: Penta k údajnému vstupu do Petit Pressu: Rokujeme s viacerými vydavateľmi