Nič nepredávame, nič nekupujeme. Hovorí J&T a vydavateľ Nového Času

Nič nepredávame, nič nekupujeme. Hovorí J&T a vydavateľ Nového Času

„Informácia o kúpe vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia je nepravdivá," povedala hovorkyňa J&T Banky Jana Jarošová v stanovisku, ktoré pre Omédiách.com poskytla za investičnú skupinu J&T.

 

 


Stratégie dnes ráno priniesli informáciu, že „finančná skupina J&T, respektíve jej partneri, kupujú vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia. Čoskoro má dôjsť k podpisu zmluvy, uvádzajú naše zdroje," napísali Stratégie. Podobná informácia sa už včera objavila aj v diskusiách na Facebooku a niekoľko týždňov sa v mediálnych kruhoch o nej hovorí. Pre Omédiách.com informáciu nikto nepotvrdil.

Po pár hodinách redakcia Stratégií článok prepísala a pôvodná informácia o kúpe s odkazom na vlastné zdroje z neho zmizla, rovnako aj pôvodný titulok, z článku zmizlo aj meno autora.

Aktualizácia (12:20): Podobne ako J&T aj vydavateľstvo pre Omédiách.com vzájomný obchod poprelo. "Sú to len fámy. Neprebiehajú žiadne takéto rozhovory s J&T ani s nikým iným," povedal Milan Dubec, jeden zo šéfov, ktorí sú dočasne poverení vedením vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia.

"Nie, ide o trhové fámy. Švajčiarsko-nemecký majiteľ slovenského mediálneho domu Ringier Axel Springer nevedie žiadne rokovania na tému odpredaja slovenských aktív," povedala pre Omédiách.com aj Ivana Špotáková, PR manager spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia.

Odporúčame aj: Médiám Penty bude pravdepodobne šéfovať Mertus z Ringieru

Minulý rok český miliardár Daniel Křetínský spolu s Patrikom Tkáčom z finančnej skupiny J&T kúpili prostredníctvom firmy Czech News Center českú sestru Ringier Axel Springer CZ, ktorá vydáva bulvárny Blesk a týždenník Reflex. Podľa informácií Omédiách.com bola vtedy v hre aj slovenská časť vydavateľstva, no po rokovaniach si to Křetinský s Tkáčom rozmysleli.

 

Hovorca Daniela Křetinského Daniel Častvaj tiež poprel, že by Křetinský, Czech News Center alebo spoločnosť EPH mala záujem o Ringier Axel Springer Slovakia.

Pokúšame sa získať stanovisko spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia.