Denník Sme má novú šéfredaktorku

Denník Sme má novú šéfredaktorku Foto: Slovak Spectator

Po odchode Matúša Kostolného z vedenia redakcie Sme, riaditeľ vydavateľstva Alexej Fulmek dnes predstavil redakcii novú šéfredaktorku.

 


Podľa informácií Omédiách.com je ňou Beata Balogová, ktorá už roky pracuje pre vydavateľstvo Petit Press.

 

Balogová je od roku 2003 šéfredaktorkou týždenníka Slovak Spectator, ktorý vychádza v angličtine. V minulosti bola editorkou a prekladateľkou v tlačovej agentúre TASR, neskôr editorkou v agentúre SITA. Vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave a aj na University of Missouri-Columbia v USA.

S redakciou bude spolupracovať aj investigatívny novinár Tom Nicholson.

Aktualizácia o vyjadrenie Alexeja Fulmeka (13:05): "Úlohou Toma Nicholsona bude vytvárať reportážnu a investigatívnu produkciu pre vydavateľstvo Petit Press. Budeme s ním spolupracovať ako s projektovým manažérom, na projektovej báze bude zabezpečovať investigatívny obsah pre denník Sme. Máme dve možnosti ako to môže robiť a o týchto dvoch možnostiach stále rokujeme. Jedna možnosť je robiť to z pozície interného zamestnanca ako šéfa projektového tímu a druhá možnosť je, že to bude robiť z pozície subjektu, ktorý bude mimo Petit Pressu ako externý dodávateľ obsahu." 

Tom Nicholson to pre Omédiách.com spresnil: "S Fulmekom rokujeme o tom, že ja by som z pozície zakladateľa Centra investigatívnej žurnalistiky zmluvne a na projektovej báze zabezpečil investigatívny obsah pre Sme. Teda sa nevraciam do Sme, lebo minoritný vlastník na mňa podal žalobu, ktorá je stále aktuálna. Bolo by bizarné byť zároveň ich zamestnanec," povedal Nicholson. 

Odporúčame aj: Nicholson: Nemusíme všetci utekať pred tou zlou veľkou Pentou

Nicholson bol šéfom investigatívneho oddelenia v Sme pred niekoľkými rokmi.

Šéfredaktor denníka Sme Matúš Kostolný spolu so zástupcami dali pred niekoľkými týždňami výpoveď. Reagovali tak na vstup Penty do vydavateľstva Petit Press cez dcérsku spoločnosť agentúry SITA - spoločnosť Namav Igora Gróšafta a Ivana Sámela.

Dočasne viedli redakciu najprv dvojica Konštantín Čikovský s Jurajom Javorským, posledné dni len Javorský. Obaja zástupcovia šéfredaktora sú tiež spoluzakladateľmi Projektu N.

V redakcii dalo výpoveď kvôli vstupu Penty do vydavateľstva viac ako 50 ľudí. Vedenie redakcie založilo Projekt N, ktoré avizuje spustenie spravodajského webu aj denníka, prípadne týždenníka.

Viac: Projekt N má v pláne papierový denník, vychádzajúci 5 krát v týždni