Slováci budú vydávať nový Forbes Austria

Slováci budú vydávať nový Forbes Austria Aktuálna titulka Forbes

Licenciu na vydávanie rakúskej mutácie Forbes od americkej spoločnosti Forbes Media získala nitrianska spoločnosť Business Consulting & Media.

Magazín Forbes dnes oznámil, že svoju najnovšiu jazykovú mutáciu – Forbes Austria – začne vydávať v partnerstve so spoločnosťou Business Consulting & Media, ktorá má licenciu na vydávanie slovenskej mutácie, spolu s a jej rakúskou pobočkou, firmou MediaRey AT GmbH.

Prvé vydanie by sa podľa plánov malo k čitateľom dostať začiatkom apríla 2015. Vychádzať bude ako mesačník.

Podobne ako je to pri iných mutáciách obsah magazínu aj Forbes Austria bude pozostávať z miestnych rakúskych biznis správ, komentárov a fíčrov – tie zapĺnia 60 percent magazínu. Približne 40 percent obsahu budú tvoriť prebraté články z amerického vydania magazínu Forbes.

Nitrianska spoločnosť Business Consulting & Media, ktorá je zároveň majiteľom firmy MediaRey AT GmbH v Rakúsku, v roku 2010 začala vydávať Forbes Slovensko, o rok neskôr Forbes Česko a v novembri 2013 Forbes Maďarsko.

Šéfredaktorom rakúskeho Forbesu sa stane Hans Weitmayr, ktorý pracoval ako vedúci zahraničného spravodajstva ako aj šéfredaktor rakúskeho denníka WirtschaftsBlatt a publikoval aj v ďalších médiách ako Börse Online, Euro, Citywire, wirtschaftsblatt.at a Format. „Chceme čitateľom poskytnúť obsah, ktorý je unikátnym mixom medzinárodne príťažlivých tém a lokálnej odbornosti. Budeme prinášať články z biznisu, písať o osobnostiach a životnom štýle spôsobom, akým to nikto pred nami v Rakúsku nerobil," povedal Weitmayr.

„Pri pohľade na počet Rakúšanov, ktorí sú na zozname najbohatších ľudí sveta podľa magazínu Forbes, a berúc do úvahy veľkosť tohto trhu veríme, že Rakúsko je pre globálne biznis médium, akým je Forbes, tým správnym miestom," povedal Peter Barecz, Managing Director spoločnosti Business Consulting & Media.

Majiteľom licencie je Forbes Media, ktorá vydáva časopisy Forbes, Forbes Asia, Forbes Europe a ForbesLife a je zároveň vydavateľom webových vydaní magazínu Forbes.com a ForbesLife.com. Značka Forbes má 36 lokálnych licencovaných mutácií s dosahom na viac ako 75 miliónov ľudí po celom svete.

Forbes Slovensko z októbra 2014 mal podľa údajov auditu tlače ABC SR 13 890 predaných kusov (spolu priamy predaj aj marketingový), Forbes Česko predal v októbri 2014 celkovo 16 843 kusov a predaj mutácie Forbes Maďarsko v októbri 2014 bol 13 177 kusov.