Fico na otázky Projektu N neodpovedá. Kvôli Sme

Fico na otázky Projektu N neodpovedá. Kvôli Sme Reprofoto tv.sme.sk

Na otázky redaktorov denníka Sme premiér Robert Fico už rok neodpovedá. Ak mu niekto zo Sme položí otázku, zvyčajne povie: "Kým sa denník Sme neospravedlní, na jeho otázky odpovedať nebudem." Alebo len: "Ďalšiu otázku."

 

 

Premiér Fico požaduje od denníka Sme ospravedlnenie za článok o kaštieli v Rusovciach a kvôli interpretácii jeho vyjadrenia ohľadom Janukovičovho režimu na Ukrajine. S bývalým šéfredaktorom Matúšom Kostolným si na túto tému vymenili otvorené listy. Rovnako už rok nereaguje ani na žiadosti denníka o rozhovor.

Dnes požiadal Projekt N Fica o vyjadrenie. Odpoveď prišla rovnaká, informuje o tom samotný Projekt N. Redakcia sa ho pýtala, či je v poriadku, že Srbsko zadržiava slovenskú občianku, aby nemohla protestovať proti čínskemu prezidentovi v Belehrade. Zatkli ju v hoteli pred stretnutím premiérov šestnástich krajín, vrátane Fica, s predstaviteľmi Číny. Doteraz ju neprepustili.

Podrobnosti o spore Sme s Ficom: Fico a Sme si posielajú odkazy

"Kým sa redaktori Projektu N neospravedlnia R. Ficovi za preukázateľne nepravdivé informácie o tom, že podporil Janukovyčov režim na Ukrajine, a že sa vraj v kaštieli v Rusovciach pripravuje služobný prezidentský byt, ktoré boli zverejnené ešte počas ich pôsobenia v denníku SME, dovtedy nebudeme na ich otázky odpovedať," odpísal Projektu N riaditeľ tlačového oddelenia Úradu vlády Erik Tomáš.

Projekt N založilo bývalé vedenie denníka Sme po príchode Penty do Sme a prechádza doň veľká časť redakcie.

Fico svoje odmietavý postoj nepreniesol zo Sme na Projekt N. Podľa Tomáša rovnako nebude odpovedať na otázky Sme, kým sa mu neospravedlnia.

„Projekt N na ospravedlnenie dôvod nevidí. Šéfredaktor Matúš Kostolný sa k tomu vyjadril ešte v januári v Sme," píše Projekt N.