Rostás sa obracia s otvoreným listom na Kisku, Fica, ministrov

Rostás sa obracia s otvoreným listom na Kisku, Fica, ministrov Foto: Zem a Vek


Tibor Rostás, ktorý vydáva konšpiračný časopis Zem a Vek, sa sťažuje na zlé mainstreamové médiá a na to, že ho nepustili do knižnice a do školy.

 


"Vážený pán prezident, vážený pán premiér, vážení páni ministri, obraciam sa na vás s naliehavým apelom volajúcim po zastavení obmedzovania slobody slova a prejavu, neoprávneného tlaku a nactiutŕhaní všetkým, ktorí majú iný názor," takto začína otvorený list Rostás.

 

Sťažuje sa na denník Sme, ktorý kritizoval učiteľku za to, že na hodinu dejepisu prišla s časopisom Zem a Vek.

„Podobné útoky zažívam ja, moja rodina, redakcia časopisu Zem&Vek ale aj naši čitatelia a priaznivci. Naše právo vyjadrovať svoj názor sú nám permanentne znemožňované vedením útokov na inštitúcie, v ktorých sme sa dohodli poriadať besedy. Naposledy to bola trnavská knižnica a nitrianska univerzita. Známe osobnosti nášho štátu sú verejne pranierované a zosmiešňované, pretože sa prikláňajú na stranu slobody slova a stav v našej spoločnosti označujú ako diktatúru - ako sa naposledy vyjadrila moderátorka Adela Banášová," sťažuje sa Rostás a prezidenta a ministrov žiada, aby "verejne odmietli útoky voči iným názorom."

Odporúčame aj: Banášová by rada opäť podporila Zem a Vek. Lebo máme diktatúru

Adela Banášová nedávno podporila Zem a Vek, kde píše aj jej otec. Viaceré spoločnosti odmietajú predávať ich časopis a poskytovať Rostásovi priestor na prednášky. Po upozornení Denníka N a Sme knižnica v Trnave a potom aj Univerzita v Nitre neumožnili vystúpiť Rostásovi.

Zem a Vek zbiera po internete populárne odborníkmi vyvrátené konšpiračné teórie, ktoré majú potenciál sa rýchlo šíriť a funguje skôr ako dobre premyslený marketingový produkt zakladateľa Rostása, ktorý v minulosti pracoval v marketingu. Za všetkým zlým vidí nepriateľov zo Západu, Židov, homosexuálov, zástupcov tretieho sektora, novinárov. Pri hodnotení Ruska je veľmi zhovievavý. Šíri nebezpečné klamstvá o liečbe rakoviny. Spochybňuje historické fakty, píše preňho napríklad aj týmto známy obhájca vojnového Slovenského štátu Milan S. Ďurica.