Večerník spustil kampaň. Poznáme meno šéfredaktorky

Večerník spustil kampaň. Poznáme meno šéfredaktorky Foto: Omédiách.com

Vychádzať začne onedlho – ako denník.

 

 

Článok vydaný 2. augusta:
V Bratislave začne onedlho vychádzať Večerník. Prvé číslo by sa malo na trhu objaviť už 2. septembra.

Za novými novinami, určenými pre hlavné mesto, je spoločnosť Promotion, so sídlom na Clementisovej 10 v Bratislave. Spoločnosť už má zaregistrovanú doménu vecernik.sk aj ochrannú známku na Večerník a Bratislavský Večerník. Plány s vydávaním novín - denníka - už oznámila Ministerstvu kultúry.

Večerník bude prinášať hlavne informácie z mesta. Bude mať aj víkendovú prílohu spojenú s televíznym programom, krížovkami, receptami.

Konateľom spoločnosti je podnikateľ Bohuslav Vajcík, ktorý má blízko k podnikateľovi Ladislavovi Rehákovi. V minulosti vystupoval aj ako ekonóm podnikateľa Ladislava Reháka, pôsobil v orgánoch spoločnosti Harad a jej dcérskej spoločnosti Tam Art Production, ktorá vlastnila licenciu na Jemné melódie.

Spoločnosť Promotion vlastní doménu Agentúry promotion, ktorá každoročne organizuje Slovenku roka a Bratislavské módne dni. Organizátorkou oboch akcií je Mária Reháková, ktorá je konateľkou vydavateľstva Star production.

Foto: Omédiách.com

Aktualizácia (6. augusta): Vydávateľ už spustil promokamaň. V Bratislave sa objavili bilbordy avizujúce príchod Večerníka. 

Šéfredaktorkou je Martina Krajčírová, bývalá redaktorka Slovenky.

Odporúčame aj: Šéfredaktorka bratislavského Večerníka: Máme aj ľudí z niekdajšieho VečerníkaVečerník z roku 2005

Večerník bude vychádzať každý pracovný deň na ôsmych stranách, v piatok bude mať 16 strán. Výtlačok bude stáť 49 centov. Redakcia sídli v Bratislave na Moyzesovej ulici.

Logo nového denníka nadväzuje na niekdajší bratislavský Večerník, ktorý vychádzal už v ére socializmu. Jeho vydavateľom bol mestský výbor KSS - no mal voľnejší štýl, ako vtedajšia tlač. Podľa Mediálnej ročenky v časoch najväčšej slávy dosahoval náklad 60 tisíc výtlačkov. Po roku 1989 už klesal. V roku 1999 deklarovali náklad asi 5000 výtlačkov. Denník menil majiteľov, aj šéfov. Jedným zo šéfredaktorov bol aj Pavol Dinka.