Dag Daniš má prestať písať pre Konzervatívny výber

Dag Daniš má prestať písať pre Konzervatívny výber Reprofoto HNTV

Budúci šéf Daniša si dal takúto podmienku.

 

 


Komentátor Dag Daniš momentálne píše pre Hospodárske noviny a komentáre mu vychádzajú aj na stránke Konzervatívny výber. Onedlho v Hospodárskych novinách končí, ide do Aktuality.sk, kde bude písať komentáre.

Podmienkou šéfredaktora Aktuality.sk Petra Bárdyho je, že písať pre Konzervatívny výber prestane. „Dag Daniš spolupracuje s Konzervatívnym výberom po dohode so súčasným vydavateľstvom. My sme sa o tom samozrejme rozprávali a po podpise zmluvy bude písať výhradne pre Aktuality.sk," povedal dnes Bárdy pre Omédiách.com. V Aktuality.sk začína od októbra.

Konzervatívnyvýber.sk založil Milan Krajniak alias Posledný križiak v približne rovnakom čase, ako ohlásil založenie politickej strany Hnutie 300. Jednou zo základných etických noriem novinárov je, že nezávislí novinári nepracujú pre politikov. Na web Konzervatívnyvýber.sk píše aj novinár Juraj Hrabko.

Na to, že Daniš píše pre Konzervatívnvýber.sk sa s nadšením nepozerali ani vo vydavateľstve Hospodárskych novín. „Bol som informovaný o redakčnej dohode, že Dag Daniš pre Konzervatívny výber prestane písať," povedal pre Omédiách.com riaditeľ vydavateľstva Hospodárskych novín Mafra Slovakia Vladimír Mužík.

Dag Daniš sa zatiaľ nevyjadril.
O prestupe Daniša do Aktuality.sk sa hovorí už mesiac.

Ešte minulý týždeň sme sa Petra Bárdyho pýtali, kedy presne Dag Daniš nastupuje. Reagoval, že o tom nevie. V pondelok vyšiel článok na Mediálne.sk, kde si Bárdy na to, že má do Aktuality.sk prísť Daniš, už spomenul.