Web Aktuálne.sk má tento rok už tretieho šéfredaktora

Web Aktuálne.sk má tento rok už tretieho šéfredaktora

Z redakcie odišlo tento rok viacero členov vedenia aj redaktorov.

 

 

Novým šéfredaktorom spravodajského portálu aktualne.sk, patriaceho do rodiny online titulov mediálneho holdingu Penty News and Media Holding, bude od 1. októbra 2015 Vladimír Kroupa, doterajší šéfredaktor portálu Pluska.sk. Richard Erdöfy, ktorý túto pozíciu zastával od februára 2015, pokračuje v redakcii aktualne.sk ako senior editor, píše v tlačovej správe Peter Rolný z NMH.

Je to už tretí šéfredaktor aktuálne.sk v tomto roku. Na začiatku rok odišiel z aktuálne.sk Jozef Matej aj zástupca šéfredaktora Jakub Filo. Zástupcom šéfredaktora sa stal niekoľkoročný redaktor aktuálne.sk Ladislav Bariak, ten odišiel do aktuality.sk, čo je spravodajský web z rodiny Ringier Axel Springer Slovensko.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Radšej žiadnu fotku ako túto

Z redakcie aktuálne.sk tento rok odišli aj viacerí redaktori - napríklad Annamária Dömeová, Veronika Orviská, Ondrej Kubovič, Simona Blehová, Stanislava Luppová či Juraj Buch.
Na ich miesto prišla napríklad Júlia Mikolášiková, ktorá v minulosti pracovala v Novom Čase, Martina Ruttkayová z Hospodárskych novín, Ladislav Harsányi či Radovan Krčmárik.

Pluska.sk tiež patrí pod NMH. Pozícia šéfredaktora Pluska.sk odchodom V. Kroupu zaniká, portál sa stáva v rámci transformácie newsroomu denníka Plus jeden deň.