Posledný križiak vydáva knihu: Šokujúca pravda o oligarchoch a politikoch

Posledný križiak vydáva knihu: Šokujúca pravda o oligarchoch a politikoch


Milan Krajniak, ktorý sa minulý rok zviditeľnil písaním o Pente a iných finančných skupinách a založením webu Konzervatívny výber, pokračuje v kritike oligarchov už aj knižne.

 

 

V týchto dňoch vyšla jeho kniha Banda zlodejov, s podtitulom Šokujúca pravda o oligarchoch a politikoch na Slovensku + Pentastory.

 

„V tejto knihe vystupujú reálne osoby, firmy aj politické strany. Z politikov je to napríklad Robert Fico, Ján Figeľ, Béla Bugár alebo Radoslav Procházka. Dočítate sa o histórii podnikateľských skupín, ako sú Penta alebo Lexovci. Témou knihy sú aj prepojenia oligarchických štruktúr na politické strany, napríklad na Smer, KDH alebo Sieť," píše v charakteristike o knihe autor. Knihu si vydal Krajniak sám vo vlastnom vydavateľstve Knihy do ucha, kde vyšla napríklad aj audiokniha Gustava Murína Mafia na Slovensku I.

 

Prvá časť Krajniakovej knihy sa volá Majetkový štátny prevrat a v nej okrem iného prináša vizitky ľudí, ktorí boli súčasťou socialistického štátneho aparátu ako Vladimír Lexa, Alojz Lorenc, alebo pripomína minulosť súčasných vplyvných ľudí ako Ivan Kmotrík, Juraj Široký či Vladimír Poór.

 

 

 

„V tejto knihe sa dozviete, ako sa dobré vzťahy z čias komunizmu premenili na peniaze. Ako sa potom tieto peniaze premenili na moc. A ako sa táto moc znovu a znovu mení na ďalšie peniaze," píše Krajniak. V knihe sa venuje opäť aj Pente, ktorú označuje za "najnebezpečnejšiu finančnú skupinu", a jej spolmajiteľovi Jaroslavovi Haščákovii. Ten už podal na Krajniaka niekoľko trestných oznámení.

 

 

 

 

 

 

Odporúčame aj: Posledný križiak: Pentu treba demaskovať

"Na Slovensku vznikol uzavretý okruh politiky a peňazí. Vďaka tomuto kolobehu moci a peňazí sa Slovensko postupne zmenilo zo štátu, kde majú všetci ľudia nádej na spravodlivosť, na akúsi bandu veľkých zlodejov. Táto kniha má čitateľovi pomôcť pochopiť, ako sme sa dostali do situácie, že na Slovensku opäť vládne partia nedotknuteľných a privilegovaných," hovorí Krajniak, ktorý minulý rok založil Hnutie 300. On sám tvrdí, že sa nechystá kandidovať pri najbližších parlamentých voľbách. Či pôjde do volieb Hnutie 300 už nepovedal.

Krajniak bol v rokoch 2003 až 2006 členom Prezídia FNM. V rokoch 2010 až 2012 bol poradca ministra vnútra Daniela Lipšica a istý čas bol aj členom strany Nova. Dnes píše, že sa venuje marketingu, PR, obchodu s realitami a svojej kaviarni.