Charlie Hebdo vyvolal rozruch s karikatúrou ošahávačov zadkov v Nemecku

Charlie Hebdo vyvolal rozruch s karikatúrou ošahávačov zadkov v Nemecku Foto: CHH

V jednej kresbe sa objavujú odkazy na vlani utopeného malého utečenca Ajlana a silvestrovské sexuálne útoky na ženy v Kolíne nad Rýnom.

 

 

Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo, ktorý sa pred rokom stal terčom krvavého teroristického útoku, vyvolal na sociálnych sieťach pozdvihnutie svojou novou karikatúrou.

Vo svojom najnovšom čísle časopis zverejnil karikatúru mužov naháňajúcich ženu v obtiahnutých šatách. V menšom vloženom výreze nad výjavom je kresba odkazujúce na známu fotografiu Ajlanovho tela, ktorá sa stalo symbolom detských obetí súčasnej migračnej krízy.

"Čo by sa stalo z malého Ajlana, keby vyrástol?" stojí nad obrázkom. Pod ním je potom odpoveď: "Ošahávač zadkov v Nemecku".

FB Charlie Hebdo

Do sexuálnych útokov na ženy v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých miest boli zapojení imigranti.

Odporúčame aj: Na titulke špeciálneho vydania Charlie Hebdo je Boh so zbraňou a krvou

Na twitteri sa nad kresbou pohoršilo viacero ľudí a označilIa ju za rasistickú. Iní ale tvrdili, že Charlie Hebdo sa pokúsil práve rasizmus karikovať.

Redakcia časopisu Charlie Hebdo, ktorá svojimi karikatúrami často provokuje nielen moslimov, sa pred rokom stala terčom útoku islamistických radikálov. Zabitých pri ňom bolo 12 novinárov a policajtov.