Fico si spomenul na médiá, prostitútky a neznámych hercov

Fico si spomenul na médiá, prostitútky a neznámych hercov Foto: Smer

Premiér Robert Fico mal v stredu na sneme Združenia miest a obcí Slovenska verejný prejav. Svojim prvým verejným vystúpením po operácii, v ktorom nezabudol na médiá, celebrity a prostitútky, sa pochválil aj na Facebooku.

 


"Nemôžem súhlasiť s obrazom Slovenska, ktorý sa umelo vytvára v niektorých médiách a v opozícii. V tejto krajine sa zatajujú pozitívne správy a negatívne sa rozvíjajú, pracuje sa s najhoršími ľudskými vlastnosťami, ako je závisť a nenávisť," povedal Fico.

Dodal, že má záujem, aby sa nasledujúce štyri roky hovorilo viac o dobrých veciach a dobrých ľuďoch. „Aby ste mali možnosť aj vy sa predstaviť - čo ste urobili - a možnosť predstaviť ľudí, ktorí sú skutočnými celebritami. Nemôžu byť celebritami prostitútky, neznámi herci, vagabundi, toto sa musí na Slovensku skončiť," hovoril k účastníkom snemu. „Človek, ktorý robí a má výsledky, to musí byť skutočná celebrita."

Pred účastníkmi snemu sa posťažoval aj na to, že mu robia zle a že ho ohovárajú: "V politike platí zásada, že keď vás ohovárajú a robia vám zle, je s vami dobre, a keď vás ľutujú, je zle. Už sa teším, ako mi opäť budú robiť zle a ohovárať ma, pretože potom sa už budem cítiť v dobrej kondícii," konštatoval premiér.

Kritika novinárov je bežným folklórom Ficovych verejných vystúpení, rovnako aj zamyslenie o tom, kto je a kto nie je celebrita.

Pri stretnutiach s novinármi pritom premiér taký výračný nie je. Od volieb má novú zdržanlivú taktiku - viaceré jeho brífingy alebo vládne vyhlásenia sú bez toho, aby novinári mali možnosť dávať otázky.