Po mediálnom tlaku úradník z kauzy odoberania Marca končí

Po mediálnom tlaku úradník z kauzy odoberania Marca končí Reprofoto: video MK

Vyšší súdny úradník Marián Madel od piatku končí pôsobenie na súde.

 


„Dohodol sa na skončení pracovného pomeru s predsedom Okresného súdu v Žiari nad Hronom. Stalo sa tak po medializácii prípadu necitlivého odobratia malého Marca priamo zo školy," informáciu priniesla redaktorka RTVS na oficiálnom spravodajskom profile RTVS na facebooku.

 

Video, ktoré zverejnila aktivitska Monika Kozelová, vyvolalo búrlivé reakcie aj pohoršenie politikov, novinárov a odsúdenie zo strany prezidenta Andreja Kisku, mnohých politikov aj ministrov. Prípad odoberania prváka Marca počas vyučovania v škole sa dostal do väčšiny slovenských médií a patri medzi najsledovanejšie mediálne kauzy týchto dní. Oficiálne video z odoberania má viac ako 306 tisíc videní. Prípadom sa už zaoberá generálna prokuratúra, prístup úradníka verejne odsúdila aj ombudsmanka.

Viacerí aktivisti však upozorňujú, že to nie je ojedinelý prípad necitlivého prístupu úradníka, mnohé ďalšie deti zažili podobné traumy, ale bez toho, aby o tom verejnosť vedela.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Kde je citlivosť médií pri Marcovi?

Kozelovej hrozia trestným stíhaním. "Tak úrad sociálnych vecí a rodiny sa mi vyhráža trestným oznamenim za zverejnenie videa o odoberaní malého Marca," napísala po medializácii prípadu Kozelová.