Bývalý minister sa vyhráža súdom redaktorke a denníku SME

Bývalý minister sa vyhráža súdom redaktorke a denníku SME Foto: SME

Bývalému ministrovi obrany a dnes podpredsedovi parlamentu za Smer Martinovi Glváčovi sa nepáčia články v denníku SME.

 


V článkoch Bašternák je aj za Glváčom a Glváčovci kupovali od bašternákovcovredaktorka Lucia Krbatová píše, že po "Ficovi aj podpredseda parlamentu Martin Glváč užíva byt od firmy zo sféry vplyvu Ladislava Bašternáka podozrivého z daňových podvodov." Denník to zistil na základe informácií z katastrálneho odboru okresného úradu v Bratislave. „Denník SME sa Glváča viackrát pýtal aj na kúpnu cenu bytu. Glváč najprv neodpovedal, neskôr tvrdil, že je schopný zistiť požadované údaje do 24 hodín, no neposlal ich ani po dvoch týždňoch... O cene bytu povedal, že bol kúpený za trhových podmienok v roku 2006," píše SME.

 

Glváč články označil za dezinformácie plné vykonštruovaných výmyslov a klamstiev, ktoré majú zmanipulovať verejnú mienku.

„Redaktorku som informoval, že zmluvná a uhradená cena bytu za štvorcový meter bola vyššia ako priemerná cena uverejnená v štatistickom zisťovaní Národnej banky Slovenska. Tá sa v roku 2006 pohybovala v rozpätí od 944 do 1050 Eur. Informáciu som redaktorke poskytol napriek tomu, že som tento byt nekupoval a neprináleží mi, aby som sa vyjadroval k aktivitám iných súkromných osôb, ktoré navyše nesúhlasili s medializáciou," napísal Glváč. „Napriek môjmu vyjadreniu zverejnila redaktorka, že mlčím o kúpnej cene bytu pod Kolibou," dodal.

Články Lucie Krbátovej považuje za cielenú kampaň voči svojej osobe. „Dnešný článok je tak ďalším dôvodom na podanie trestného oznámenia na redaktorku a žaloby na denník SME," dodal.

„Denník SME bude naďalej odkrývať väzby politikov, nevynímajúc Martina Glváča, na podnikateľa Ladislava Baštrenáka podozrivého z daňových podvodov," reagovala na Glváčovo vyhlásenie šéfredaktorka SME Beáta Balogová.

Je podľa nej vo verejnom záujme aby médiá kládli politikom otázky ohľadne okolností, ako nadobudli svoj majetok, ak je tu podozrenie na prepojenie na človeka vyšetrovaného za trestnú činnosť. „Žaloby v takomto prípade slúžia skôr na zastrašovanie novinárov než ako spôsob presadzovania pravdy a práva," dodala.