Erik Tomáš ide späť k Ficovi

Erik Tomáš ide späť k Ficovi Foto: FB Erik Tomáš

Niekdajšia pravá ruka premiéra Roberta Fica Erik Tomáš dlho na stoličke štátneho tajomníka ministerstva školstva nevydržal.

 

 

Z ministerstva odchádza a vracia sa k premiérovi ako mediálny poradca. Oznámil to na svojom profile na Facebooku.
„To, čo sa už dlhšie v kuloároch šepkalo, môžem dnes potvrdiť. Vraciam sa k premiérovi, dohodli sme sa na spolupráci. Svoje rozhodnutie vzdať sa postu štátneho tajomníka som oznámil na porade vedenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR," napísal Tomáš.

Pri premiérovi bude pôsobiť ako poradca pre médiá. „Zároveň si ponechám aj poslanecký mandát. Táto dvojúloha je pre mňa nová a nesmierne náročná výzva," napísal Tomáš.

Erik Tomáš začínal ako redaktor spravodajstva televízie Markíza za Pavla Ruska. Po odchode z Markízy bol hovorcom ministra vnútra Roberta Kaliňáka - od roku 2006 až do roku 2010 bol riaditeľom Komunikačného odboru Kancelárie ministra Ministerstva vnútra. V rokoch 2010 – 2012 bol riaditeľom odboru tlače a hovorcom strany SMER-SD. V rokoch 2012 – 2016 vykonával funkciu riaditeľa Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.

Zviditeľnil sa, keď napadol rozhodnutie o hovorcovskej Maline - anticene, na ktorú bol nominovaný.

Erik Tomáš obhajoval napríklad rozhodnutie vlády neodpovedať vybraným médiám na otázky, určoval komunikačnú stratégiu vlády.