Na trhu pribudnú nové noviny Slovo+

Na trhu pribudnú nové noviny Slovo+ Foto: Slovoplus

O niekoľko týždňov pribudne na trhu tlače nové periodikum - Slovo+.

 


Názov má podobný ako ľavicové Slovo, dokonca aj červenú farbu. Zameranie bude úplne iné.

 

Slovo+ budú nové kresťanské noviny a vychádzať začnú na novinovom papieri v decembri ako dvojtýždenník.

Štart nového titulu ohlásil web cestaplus.sk aj so slovami: „Vitaj, malý braček!"

„Už takmer tri roky vydávame internetový magazín s hodnotami www.cestaplus.sk, ktorý číta mesačne približne do 150 000 čitateľov. Mnohí ste nám písali s prianím tlačenej verzie, rovnako i v redakcii dozrel návrh pripravovať niečo fyzické," píšu tvorcovia webu cestaplus.sk.

 

Foto: Slovoplus

 

Avizujú, že tlačené noviny nebudú fyzickou verziou webu. „Ide o samostatný mediálny čin, v ktorom si nájdete aj články z internetu, ale gro bude tvoriť vlastný autorský obsah."

Noviny budú mať formát niečo väčší ako je tradičná A4-ka, vychádzať budú na 28 stranách vo farbe.

„Prinesieme vám v nich prehľadné spravodajstvo toho, čo sa stalo za dva týždne na Slovensku, vo svete i Cirkvi: všetko kresťanskou optikou. Nebude chýbať niekoľkostranová téma, hodnotný rozhovor a reportáž. Nezabudneme na názorové strany, pozrieme sa, čo je nové v kultúre a prinesieme aj rubriky, ktoré inde nenájdete. A samozrejme, všetko príťažlivým jazykom a sviežim obsahom o Bohu, viere i kresťanoch," píšu.
Zisťujeme, ako budú noviny financované.

Vydavateľstvom cestaplus.sk je BeneMedia.

Šéfredaktorkou cestpalus.sk je Jana Mikolajčíková. Redaktorský tím tvoria: Petra Babulíková, Alžbeta Hrušovská, Mária Kohutiarová, Vlado Bis, Zuzana Rigdová, Samuel Brečka, Lenka Repčáková.