Kim Kardashian žaluje bulvár. Tvrdí, že neklamala

Kim Kardashian žaluje bulvár. Tvrdí, že neklamala Foto: Instagram KK

Americká celebrita Kim Kardashian podala žalobu na bulvárny online magazín, ktorý napísal, že minulý týždeň zinscenovala vlastné prepadnutie, aby dostala peniaze od poisťovne.


Hviezda televíznej reality show v žalobe uvádza, že ako obeť trestného činu utrpela ďalšie príkoria, keď ju médiá označili za zločinca, uviedla agentúra AP.

Kim Kardashian minulý týždeň v Paríži prepadli dvaja ozbrojení muži a ukradli jej šperky za niekoľko miliónov dolárov. Web MediaTakeOut.com niekoľko hodín na to zverejnil článok, v ktorom uvádzal, že manželka hudobníka Kanyeho Westa incident nahrala, násilie si vymyslela a následne podala podvodné hlásenie poisťovni.

Podľa žaloby web nemal pre takéto tvrdenie žiadne dôkazy. V "zlomyseľných článkoch" bulvár údajne "vykreslil obeť zločinu akoby sama bola zločincom," citovala AP z dokumentu. Magazín tiež nevyhovel žiadosti Kardashian, aby texty stiahol a ospravedlnil sa. Žalované médium ani jeho majiteľ Fred Mwangaguhunga sa k postupu celebrity zatiaľ nevyjadrili.

Kardashian sa od útoku stiahla z verejného života. Reality šou, v ktorej vystupuje aj so svojimi súrodencami a rodičmi, sa dočasne nevysiela. Jej mladšia sestra Khloe v utorok vyhlásila, že Kim je z hrozného zážitku stále otrasená.

Kim Kardsahian sa preslávila okrem iného tým, že každú udalosť vo svojom živote zdieľa prostredníctvom sociálnych sieti. Jej twitterový účet je s 48,4 miliónmi fanúšikov dvanásty najsledovanejší. Krátko pred svojím výjazdom na parížsky týždeň módy Kardashian zverejnila fotografie svojho zásnubného prsteňa za štyri milióny dolárov a ďalších šperkov, ktoré si do Francúzska viezla. Podľa kritikov tým na seba zlodeja sama upozornila, uviedla agentúra Reuters.

Prepadnutie Kardashian sa stalo tiež zdrojom vtipov. U jednej kalifornskej spoločnosti je možné objednať si na halloweensku party kostým nazvaný "obeť prepadnutia v Paríži". Tvorí ho tmavá parochňa, slnečné okuliare, župan, náhubok a veľký plastový prsteň.