Viaceré americké denníky verejne podporili Clintonovú

Viaceré americké denníky verejne podporili Clintonovú Reprofoto The Washington Post

Po vplyvných amerických denníkoch The New York Times a USA Today aj denník The Washington Post v redakčnom komentári podporil demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú v jej súboji s republikánom Donaldom Trumpom.

 


Redakcia dnes napísala, že Clintonová môže byť skvelou hlavou štátu, jej kandidatúru vraj podporila "bez váhania".

 

"V depresii a špine tohto politického obdobia býva často prehliadaná jedna povzbudzujúca pravda: Vo voľbách máme schopnú a dobre pripravenú kandidátku. Hillary Clintonová sa môže stať skvelou prezidentkou Spojených štátov a my ju podporujeme bez váhania," napísala redakcia.

Za Clintonovú sa denník nepostavil preto, že Trump je "príšerný a mimoriadne neschopný" kandidát. "Aj keby sme si mysleli, že Clintonová je menšia z dvoch ziel, rovnako by sme vás vyzvali, aby ste jej dali hlas. Tak silný je náš názor na Trumpa," konštatoval denník.

Redakcia vraj nie je slepá voči nedostatkom bývalej prvej dámy, "ktorá nemá Obamovu výrečnosť ani spoločenský šarm Georgea Busha staršieho alebo svojho manžela (Billa Clintona)".

Rečnícke schopnosti ani šarm ale nestačia. "Clintonová je húževnatá, nezdolná, odhodlaná a bystrá. Pri nástupe do funkcie bude poznať Washington lepšie ako ho svojho času poznali Bill Clinton alebo George Bush, na rozdiel od Obamu bude mať manažérsku skúsenosť. Nedovolí, aby jej emócie bránili v práci, má predpoklady uviesť veci do pohybu, "uviedol The Washington Post.

Pre Trumpa redakcia nenašla dobré slovo. Je podľa redakčného komentára úzkoprsý, ignorantský, klamársky, narcistický, pomstychtivý, sexistický, finančne ľahkomyseľný, intelektuálne lenivý, pohŕdavý voči demokracii a zahľadený do nepriateľov Ameriky.