TERAZ.sk je na mediálnom trhu práve jeden rok

Spravodajský portál TASR počas prvého roka zaznamenal viac ako 4 milióny návštev. Teraz.sk navštívilo 1 768 475 unikátnych návštevníkov.

 


Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Teraz.sk je na slovenskom internetovom trhu práve jeden rok. Počas tohto obdobia zaznamenal viac ako 4 milióny návštev a 1 768 475 unikátnych návštevníkov.
„TASR ako líder na slovenskom agentúrnom trhu spustením portálu Teraz.sk výrazne posilnila svoj verejnoprávny charakter, keď najdôležitejšie a najzaujímavejšie správy zo svojich servisov bezplatne sprístupnila verejnosti v zaujímavej a prehľadnej forme," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že návštevníci si na objektívne a rýchle spravodajstvo zvykli, o čom svedčí aj fakt, že 60 percent čitateľov sa na portál pravidelne vracia.
Teraz.sk počas roka existencie portálu okrem webovej verzie portálu preniklo aj do mobilných telefónov a tabletov. Mobilné aplikácie si stiahlo viac ako 30 000 užívateľov a ich počet stále rastie. Niekoľko týždňov po spustení boli na Slovensku aplikácie dokonca najsťahovanejšie v Apple Store aj v Google Play. Na jeseň 2012 TASR pripravila aj špeciálnu verziu Androidovej aplikácie pre tablety, čím sa stala prvou spoločnosťou na Slovensku, ktorá sprístupnila spravodajskú aplikáciu pre tablety. „Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal J. Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) je lídrom na slovenskom agentúrnom trhu. Mesačne odvysiela cca 14 000 textových správ, viac ako 1200 zvukov, 600 videí a desaťtisíce fotografií. Okrem portálu Teraz.sk prevádzkuje aj magazínový portál Webmagazin.sk a portál pre študentov a učiteľov Skolskyservis.sk .