Nadácia Markízy reguje na nepravdivé tvrdenia z Tabule hanby

Nadácia televízie Markíza reaguje na nepravdivé a nevraživé komentáre, šíriace si internetom z takzvanej Tabule hanby, na ktorú umiestnila osoba vystupujúca pod skrytou identitou ničím nepodložený komentár.

Je, bohužiaľ, smutné, že sociálne siete využívajú ľudia na šírenie nenávisti a lží.

Tento rok sa Nadácia televízie Markíza rozhodla prispieť vyzbieranou sumou počas Dňa s Nadáciou Markíza neziskovej organizácii Deťom s rakovinou - rodičovskej organizácii, ktorá má za cieľ pomáhať rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej situácii s malým onkologickým pacientom. Ich pomoc rodinám si nesmierne vážime. Neraz sme osobne zavítali na Kliniku detskej hematológie a onkológie, kde sme mali možnosť sa priamo stretnúť so smútkom, bolesťou, ale aj nádejou. Tú nádej dodávajú aj možnosti zlepšujúcej sa kvality liečby a prostredia, v ktorom sa deti, mnohokrát s nulovou imunitou, nachádzajú. Nezisková organizácia Deťom s rakovinou sa podujala na takmer nemožnú misiu – získať dostatočné množstvo finančných prostriedkov a podpory na rekonštrukciu priestorov na Dennú kliniku, inšpirujúc sa štandardami zo zahraničia. K tejto rekonštrukcii prispela Nadácia televízie Markíza sumou 75 000 EUR, ktorú tvoria najmä prijaté SMS a tiež vklad od sponzora a Nadácie televízie Markíza samotnej.

Okrem finančnej zbierky (ktorá podlieha prísnej kontrole Ministerstva Vnútra SR a výkazy Nadácie Markíza sú každoročne auditované renomovanou audítorskou spoločnosťou) sme sa rozhodli potešiť deti na oddelení aj programom, ktorí si pre ne počas piatich dní pripravili tváre televízie Markíza s najčistejším úmyslom – deti povzbudiť a obdarovať. My sme pri tom boli a my môžeme zodpovedne prehlásiť, že včerajší spomínaný status, tak rýchlo zdieľaný ďalšími ľuďmi, ktorí bez overenia šíria nenávisť, je plný nepravdy. Všetky deti na oddelení boli obdarované a snímané boli len tie, kde bol prejavený záujem zo strany dieťaťa/rodiča. Nemá význam sa ani vyjadrovať k tomu, že Mária Čírová si vyhradila svoj súkromný čas a bez nároku na honorár zaspievala svoj hit Unikát a nie prevzatú pieseň (ktorú okrem iného spievala následne v zákulisí mimo svetla reflektorov pacientke, ktorá sa nemohla zúčastniť programu).

Sme vďační za každé euro, ktoré prijmeme do Nadácie televízie Markíza. Naša nadácia je nielen korporátnou nadáciou, ale aj nadáciou dobrovoľníkov, nakoľko za jej prácou stoja ľudia, ktorí pracujú pre Nadáciu televízie Markíza popri svojej hlavnej pracovnej činnosti, bez nároku na honorár. Preto si Nadácia Markíza môže dovoliť prerozdeliť 100% vyzbieraných prostriedkov.
Je nám skutočne veľmi ľúto, že sa internetom šíria takéto nezmyselné informácie, ešte raz podotýkame, ničím nepodložené a veľmi nenávistné.

Nadácia televízie Markíza bude naďalej pomáhať deťom. Ďakujeme našim priaznivcom a podporovateľom. Rodičom onkologických pacientov želáme veľa sily a nádeje.

Správna rada Nadácie televízie Markíza