Porovnajte si ceny internetového pripojenia na jednom mieste Ilustr.foto: Intel

Porovnajte si ceny internetového pripojenia na jednom mieste

15.12.2016 08:55 | Tlačové správy | RU

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) pripravil graficky vylepšenú internetovú aplikáciu, prostredníctvom ktorej je možné porovnať všetky ponuky poskytovateľov pevného širokopásmového prístupu k internetu vrátane doplnkových služieb, ktoré sú dostupné na zadanej adrese.

Vďaka responzívnej grafike sa aplikácia dá lepšie zobraziť aj v tabletoch a mobiloch. Aplikácia je na adrese http://porovnavacinternetu.sk

Porovavacinternetu.sk je nezávislá a nekomerčná služba pre širokú verejnosť, ktorú pripravil RÚ v spolupráci s telekomunikačnými operátormi a neziskovou organizáciou. Za správnosť a aktuálnosť údajov zodpovedajú telekomunikační operátori. Aplikácia obsahuje informácie o poplatkoch, ktoré účtujú operátori a tieto sú pri každej ponuke započítané do tzv. „priemernej mesačnej platby počas doby 24 mesiacov", na základe ktorej bude možné porovnať ponuky s rôznou dobou viazanosti. Porovnať je možné samostatné služby pripojenia k internetu alebo v balíčku s inými službami pre domácnosti, ako sú hlas a televízia.

RÚ pri príprave postupoval plne v súlade s princípmi transparentnosti a nediskriminácie, nakoľko porovnanie bude zobrazovať kompletnú ponuku operátorov dostupných na zadanej lokalite bez akýchkoľvek preferencií. Ponuky sú primárne zoraďované vzostupne počnúc najnižšou priemernou mesačnou platbou, možné je zvoliť si aj ďalšie možnosti filtrovania zobrazovaných údajov.

"Na začiatku roku 2017 RÚ občanom aj firmám prinesie novoročný darček v podobe mobilnej aplikácie, prostredníctvom ktorej si budú môcť zmerať kvalitu internetového pripojenia. Táto služba bude k dispozícii aj cez web rozhranie," píše RU v tlačovej správe.

Nezávislá a nekomerčná mobilná aplikácia, prostredníctvom ktorej si záujemcovia budú môcť zmerať kvalitu internetového pripojenia, bude dostupná v slovenskom a anglickom jazyku. Aplikácia bude dostupná pre všetky moderné webové prehliadače a mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS. Pomocou aplikácie bude možné otestovať okrem iných tieto základné kvalitatívne parametre pripojenia: rýchlosť sťahovania, rýchlosť nahrávania, ping (latenciu) a intenzitu signálu. Aplikácia napr. ponúkne: kombináciu bežne známych testov rýchlosti a možnosť testovať kvalitu internetového pripojenia v rámci neutrality siete, možnosť synchronizovať výsledky testovaní z niekoľkých rôznych zariadení, mapu zobrazujúcu celkové výsledky testov, otvorené dáta a otvorený zdroj. Záujemcovia si budú môcť mobilnú aplikáciu bezplatne stiahnuť prostredníctvom App Store a Google Play. Vývoj aplikácií sa opieral o odborné znalosti a skúsenosti viacerých regulačných úradov. Podobné aplikácie pre občanov medzičasom priniesli napr. tieto regulačné úrady: RTR v Rakúsku, ČTÚ v Českej republike, AKOS v Slovinsku a ďalšie.

• Stanovisko Roberta Fica k protikorupčnému pochodu

• Divé maky podporujú mladých rómskych lídrov

Divé maky po prvýkrát vo svojej histórii zorganizovali mládežnícku zahraničnú výmenu. Koncom augusta sa v Bratislave stretli mladí lídri z Bulharska, Litvy, Maďarska, Nórska a Slovenska. Prežili spolu šesť dní plných nezabudnuteľných zážitkov. Tento úspešný projekt sa uskutočnil prostredníctvom Programu Erasmus+ a záštitu nad ním prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

• Orange prichádza s paušálmi HOME. Zjednodušuje výber internetu do domácnosti a vynovil aj ponuku televízie

Orange pre zákazníkov zjednodušil orientáciu v službách pevného internetu pre domácnosť. Vynovené paušály optického a domáceho 4G internetu od 22. septembra 2017 nájdu rozdelené prehľadne do troch cenových úrovní pod hlavičkou HOME. Zákazníci tak v Orangei po novom získajú tie najvhodnejšie služby pre svoju rodinu ešte jednoduchšie – len na základe svojej cenovej preferencie.

• Stanovisko presbyterstva k rozhodnutiu Zboru biskupov v prípade kauzy Ondreja Prostredníka

Stanovisko Presbyterstva Cirkevného zboru ECAV Bratislava Staré Mesto k rozhodnutiu Zboru biskupov ECAV ohľadne odňatia kanonickej misie doc. Ondrejovi Prostredníkovi

• Arcibiskupský úrad v Bratislave: Na púť nepatria politické symboly

Arcibiskupský úrad v Bratislave informoval:

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 13. septembra

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Dokážu ľudia bez domova sami meniť svoje životy a okolie? Určite áno

Cieľom návštevy Rachel Leonor Ramirez bude odovzdať čo najviac skúseností zo svojej práce s ľuďmi bez domova v Chicagu bratislavským kolegom.

• Dajte privátnymi filtrami STOPKU vizuálnym hackerom

Obrazovky a displeje sú dnes všade. A na nich citlivé dáta, súkromné aj firemné, s ktorými často pracujeme bez ohľadu na to, kto sa nám pozerá cez plece. Zvedavé oči tak môžu za pár minút vyčítať z našich displejov prístupové mená a heslá, informácie o zamestnancoch či zákazníkoch, finančné ukazovatele a množstvo ďalších dôverných informácií. Technologická spoločnosť 3M v experimente spočítala, ako rýchlo a koľko informácií takíto visual hackeri dokážu získať z našich obrazoviek a zároveň prináša technologicky vyspelé riešenie tohto fenoménu – privátne filtre pre obrazovky notebookov, tabletov, aj smartphonov.

• Lidl venuje druhákom a tretiakom knižku o prvej pomoci

Jedinečnú publikáciu pripravil Lidl v spolupráci s Ministerstvom školstva, Slovenským Červeným krížom, Policajným zborom a Hasičským a záchranným zborom.

• Premiéry nových slovenských filmov, ale aj mimoriadnych festivalových noviniek. To je 12. ročník Cinematiku

Aktuálny ročník filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch premietne aktuálny výber slovenskej kinematografie (v minoritnej aj v majoritnej koprodukcii) v pravidelnej sekcii Čo dom dal. Premiérovou novinkou v sekcii bude snímka Nina Juraja Lehotského, ktorá mala svetovú premiéru na tohtoročnom festivale v Karlových Varoch. Najnovšie si ju do programu vyhliadol aj filmový festival v kanadskom Toronte.

• Zomrel slovenský režisér a scenárista Vlado Balco, režisér úspešného filmu Rivers of Babylon

Vo štvrtok 31. augusta 2017 zomrel vo veku 68 rokov slovenský režisér, scenárista a pedagóg Vlado Balco.

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 30. augusta

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Lidl prichádza s knihou Kuchyňa Lidla pre najmenších. Ako ju môžete získať?

Užite si veselé varenie a pečenie so svojimi deťmi. Odkiaľ vziať inšpiráciu?

• Slovenskí dodávatelia vďaka Lidlu exportujú tovar v hodnote desiatok miliónov eur

V uplynulom obchodnom roku umiestnilo prostredníctvom Lidla viac ako štyridsať dodávateľov zo Slovenska na zahraničné trhy tovar v hodnote 37,5 milióna eur
    Lidl Slovenská republika pomáha domácim výrobcom rásť a exportovať tovar do zahraničia. V uplynulom obchodnom roku vyviezli prostredníctvom diskontného reťazca do európskych štátov tovar v celkovej hodnote viac ako 37,5 milióna eur.
    Pod privátnymi značkami Lidl sa v období od marca 2016 do februára 2017 celkovo 43 slovenským dodávateľom podarilo umiestniť svoje výrobky na pultoch predajní v desiatich európskych krajinách. Slovenské firmy exportovali najviac do Česka, Maďarska, Litvy a Poľska, ich produkty sa však objavili napríklad aj v Nemecku, Chorvátsku či Slovinsku. Medzi najväčších vývozcov patria spoločnosti AGRO TAMI, Tatranská mliekareň, SHP Harmanec, Stepanow či Metsa Tissue.
    „Dodávateľov do našej siete vyberáme na základe troch kritérií: kvalita, schopnosť dodávať nami požadované množstvá a cena. S mnohými pritom spolupracujeme dlhodobo. Teší nás, že čoraz viac slovenských výrobcov dokáže splniť naše požiadavky, ktoré sú prísne predovšetkým v oblasti kvality. Viac ako štyridsať z nich využilo možnosť predávať svoje výrobky v iných krajinách, kde Lidl pôsobí. Ide predovšetkým o syry a iné mliečne výrobky, tofu, hygienické potreby a kozmetiku, alkoholické nápoje či mäsové výrobky," povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu. Prostredníctvom Lidla môžu napríklad maďarskí zákazníci spoznať bryndzu či tofu zo Slovenska, Bulhari môžu vychutnávať syr nivového typu a Česi pološtiepok či sumčeka afrického.
    Zákazníci Lidl Slovenská republika sa v najbližších mesiacoch môžu tešiť na ešte viac slovenských výrobkov, a to tak v stálom sortimente ako aj v rámci akčných ponúk. V priebehu ostatných mesiacov pribudli v ponuke diskontného reťazca produkty od dodávateľov ako HO&PE, Mecom, Kozí vŕšok či Tatrakon. Počet slovenských dodávateľov v Lidli narástol oproti predošlému obdobiu o viac ako 13%. „Dodávatelia, ktorí s nami spolupracujú, vedia, že záväzky si platíme vždy včas a nikdy nevyžadujeme žiadne poplatky za zalistovanie či umiestnenie tovarov v mieste predaja," uzavrel Martin Nagy.

• Maňušky využijú jedinečný zamestnanecký benefit a vezmú si O2 Prázdniny

Maňušky, ktoré nám dlhé roky vtipným a uvoľneným štýlom predstavovali produkty spoločnosti O2 Slovakia, sa rozhodli si svoju letnú dovolenku predĺžiť a vybrať si benefit, ktorý majú k dispozícii aj všetci zamestnanci spoločnosti O2 v podobe neobmedzeného pracovného voľna, a to O2 Prázdniny.