RTVS hľadá stážistov Foto: Omédiách.com

RTVS hľadá stážistov

05.01.2017 13:05 | Tlačové správy | RTVS, mk

RTVS ponúka študentom možnosť pracovať formu praxe pre RTVS.

Stáže sú určené pre študentov stredných a vysokých škôl. Študentská stáž je neplatená (v prípade, ak nie je uvedené inak) a stážista môže odpracovať max. 20 hodín týždenne, píše RTVS.

Stáž pre slovenských študentov v zahraničí(Príležitosť je súčasťou programu LEAF pre Slovákov žijúcich v zahraničí):

redaktor/web editor - Radio Slovakia International

Stáže sú krátkodobé alebo dlhodobé, realizované priamo na útvaroch RTVS, kde pod mentorským vedením stážisti pracujú na svojom konkrétnom projekte alebo vykonávajú konkrétnu pracovnú činnosť.

O študentskú stáž sa môže uchádzať študent:

- predložením svojho konkrétneho projektu (študentskú prácu – ročníkovú, bakalársku, diplomovú, rigoróznu), ktorý by chcel v podmienkach RTVS realizovať
- alebo prihlásením sa na konkrétnu uverejnenú študentskú stáž alebo projekt.

• Stanovisko Roberta Fica k protikorupčnému pochodu

• Divé maky podporujú mladých rómskych lídrov

Divé maky po prvýkrát vo svojej histórii zorganizovali mládežnícku zahraničnú výmenu. Koncom augusta sa v Bratislave stretli mladí lídri z Bulharska, Litvy, Maďarska, Nórska a Slovenska. Prežili spolu šesť dní plných nezabudnuteľných zážitkov. Tento úspešný projekt sa uskutočnil prostredníctvom Programu Erasmus+ a záštitu nad ním prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

• Orange prichádza s paušálmi HOME. Zjednodušuje výber internetu do domácnosti a vynovil aj ponuku televízie

Orange pre zákazníkov zjednodušil orientáciu v službách pevného internetu pre domácnosť. Vynovené paušály optického a domáceho 4G internetu od 22. septembra 2017 nájdu rozdelené prehľadne do troch cenových úrovní pod hlavičkou HOME. Zákazníci tak v Orangei po novom získajú tie najvhodnejšie služby pre svoju rodinu ešte jednoduchšie – len na základe svojej cenovej preferencie.

• Stanovisko presbyterstva k rozhodnutiu Zboru biskupov v prípade kauzy Ondreja Prostredníka

Stanovisko Presbyterstva Cirkevného zboru ECAV Bratislava Staré Mesto k rozhodnutiu Zboru biskupov ECAV ohľadne odňatia kanonickej misie doc. Ondrejovi Prostredníkovi

• Arcibiskupský úrad v Bratislave: Na púť nepatria politické symboly

Arcibiskupský úrad v Bratislave informoval:

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 13. septembra

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Dokážu ľudia bez domova sami meniť svoje životy a okolie? Určite áno

Cieľom návštevy Rachel Leonor Ramirez bude odovzdať čo najviac skúseností zo svojej práce s ľuďmi bez domova v Chicagu bratislavským kolegom.

• Dajte privátnymi filtrami STOPKU vizuálnym hackerom

Obrazovky a displeje sú dnes všade. A na nich citlivé dáta, súkromné aj firemné, s ktorými často pracujeme bez ohľadu na to, kto sa nám pozerá cez plece. Zvedavé oči tak môžu za pár minút vyčítať z našich displejov prístupové mená a heslá, informácie o zamestnancoch či zákazníkoch, finančné ukazovatele a množstvo ďalších dôverných informácií. Technologická spoločnosť 3M v experimente spočítala, ako rýchlo a koľko informácií takíto visual hackeri dokážu získať z našich obrazoviek a zároveň prináša technologicky vyspelé riešenie tohto fenoménu – privátne filtre pre obrazovky notebookov, tabletov, aj smartphonov.

• Lidl venuje druhákom a tretiakom knižku o prvej pomoci

Jedinečnú publikáciu pripravil Lidl v spolupráci s Ministerstvom školstva, Slovenským Červeným krížom, Policajným zborom a Hasičským a záchranným zborom.

• Premiéry nových slovenských filmov, ale aj mimoriadnych festivalových noviniek. To je 12. ročník Cinematiku

Aktuálny ročník filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch premietne aktuálny výber slovenskej kinematografie (v minoritnej aj v majoritnej koprodukcii) v pravidelnej sekcii Čo dom dal. Premiérovou novinkou v sekcii bude snímka Nina Juraja Lehotského, ktorá mala svetovú premiéru na tohtoročnom festivale v Karlových Varoch. Najnovšie si ju do programu vyhliadol aj filmový festival v kanadskom Toronte.

• Zomrel slovenský režisér a scenárista Vlado Balco, režisér úspešného filmu Rivers of Babylon

Vo štvrtok 31. augusta 2017 zomrel vo veku 68 rokov slovenský režisér, scenárista a pedagóg Vlado Balco.

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 30. augusta

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Lidl prichádza s knihou Kuchyňa Lidla pre najmenších. Ako ju môžete získať?

Užite si veselé varenie a pečenie so svojimi deťmi. Odkiaľ vziať inšpiráciu?

• Slovenskí dodávatelia vďaka Lidlu exportujú tovar v hodnote desiatok miliónov eur

V uplynulom obchodnom roku umiestnilo prostredníctvom Lidla viac ako štyridsať dodávateľov zo Slovenska na zahraničné trhy tovar v hodnote 37,5 milióna eur
    Lidl Slovenská republika pomáha domácim výrobcom rásť a exportovať tovar do zahraničia. V uplynulom obchodnom roku vyviezli prostredníctvom diskontného reťazca do európskych štátov tovar v celkovej hodnote viac ako 37,5 milióna eur.
    Pod privátnymi značkami Lidl sa v období od marca 2016 do februára 2017 celkovo 43 slovenským dodávateľom podarilo umiestniť svoje výrobky na pultoch predajní v desiatich európskych krajinách. Slovenské firmy exportovali najviac do Česka, Maďarska, Litvy a Poľska, ich produkty sa však objavili napríklad aj v Nemecku, Chorvátsku či Slovinsku. Medzi najväčších vývozcov patria spoločnosti AGRO TAMI, Tatranská mliekareň, SHP Harmanec, Stepanow či Metsa Tissue.
    „Dodávateľov do našej siete vyberáme na základe troch kritérií: kvalita, schopnosť dodávať nami požadované množstvá a cena. S mnohými pritom spolupracujeme dlhodobo. Teší nás, že čoraz viac slovenských výrobcov dokáže splniť naše požiadavky, ktoré sú prísne predovšetkým v oblasti kvality. Viac ako štyridsať z nich využilo možnosť predávať svoje výrobky v iných krajinách, kde Lidl pôsobí. Ide predovšetkým o syry a iné mliečne výrobky, tofu, hygienické potreby a kozmetiku, alkoholické nápoje či mäsové výrobky," povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu. Prostredníctvom Lidla môžu napríklad maďarskí zákazníci spoznať bryndzu či tofu zo Slovenska, Bulhari môžu vychutnávať syr nivového typu a Česi pološtiepok či sumčeka afrického.
    Zákazníci Lidl Slovenská republika sa v najbližších mesiacoch môžu tešiť na ešte viac slovenských výrobkov, a to tak v stálom sortimente ako aj v rámci akčných ponúk. V priebehu ostatných mesiacov pribudli v ponuke diskontného reťazca produkty od dodávateľov ako HO&PE, Mecom, Kozí vŕšok či Tatrakon. Počet slovenských dodávateľov v Lidli narástol oproti predošlému obdobiu o viac ako 13%. „Dodávatelia, ktorí s nami spolupracujú, vedia, že záväzky si platíme vždy včas a nikdy nevyžadujeme žiadne poplatky za zalistovanie či umiestnenie tovarov v mieste predaja," uzavrel Martin Nagy.

• Maňušky využijú jedinečný zamestnanecký benefit a vezmú si O2 Prázdniny

Maňušky, ktoré nám dlhé roky vtipným a uvoľneným štýlom predstavovali produkty spoločnosti O2 Slovakia, sa rozhodli si svoju letnú dovolenku predĺžiť a vybrať si benefit, ktorý majú k dispozícii aj všetci zamestnanci spoločnosti O2 v podobe neobmedzeného pracovného voľna, a to O2 Prázdniny.