IKEA sťahuje z predaja výrobok kvôli riziku pádu alebo privretia prstov

IKEA sťahuje z predaja výrobok kvôli riziku pádu alebo privretia prstov Foto: Ikea

IKEA žiada zákazníkov, ktorí si pred februárom 2017 zakúpili plážové ležadlo MYSINGSÖ, aby ho priniesli späť do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze.


Po vypratí látky ležadla môže byť ležadlo nesprávne zmontované, čo môže viesť k pádu alebo privretiu prstov. IKEA dostala päť hlásení o nehodách, pri ktorých ležadlo MYSINGSÖ spadlo počas používania práve kvôli jeho nesprávnemu opätovnému zmontovaniu. Pri všetkých piatich nehodách došlo k poraneniu prstov. Hlásené nehody sa prihodili vo Fínsku, Nemecku, USA, Dánsku a Austrálii.
Bezpečnosť výrobkov je pre IKEA na prvom mieste a všetky naše výrobky musia vyhovovať medzinárodným právnym predpisom, ako aj predpisom v jednotlivých krajinách a spĺňať príslušné normy. Plážové ležadlo MYSINGSÖ prešlo mechanickými a chemickými testami i testovaním látky a bolo schválené na použitie.

Po správach o nehodách sme okamžite zahájili dôkladné vyšetrovanie. Výsledkom je zlepšenie dizajnu výrobku, aby sa v budúcnosti zamedzilo riziku nesprávnej opätovnej montáže a následných nehôd. Upravené ležadlo sa bude v obchodných domoch predávať od februára 2017.

Pri vrátení nie je nutné predložiť doklad o kúpe (pokladničný blok).

IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek vzniknuté nepríjemnosti.