Slovenský Lidl sa stal najlepším zamestnávateľom v Európe

Slovenský Lidl sa stal najlepším zamestnávateľom v Európe

Spoločnosť Lidl Slovenská republika obstála v audite medzinárodnej organizácie "Top Employers Institute" a získala prestížne ocenenia "Top Employer Slovensko 2017" a "Top Employer Europe 2017".

Obchodný reťazec sa tým zaradil medzi popredných svetových zamestnávateľov, ktorí vynikajú v orientácii na zamestnancov a možnosti ich rozvoja.

"Dobrá pracovná atmosféra, férový prístup a vzájomný rešpekt sú pre nás veľmi dôležité hodnoty, a preto nás veľmi teší zisk ocenení Top Employer Slovensko a Top Employer Europe," povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika.

Diskontný reťazec na jeseň 2016 nanovo definoval svoju zamestnávateľskú značku. Jej základné hodnoty určili priamo zamestnanci Lidla. V ich očiach Lidl predstavuje dynamický tím, ktorý dáva tímovým hráčom stabilitu a zároveň priestor na osobný rozvoj. Platí tu férová hra a dosiahnuté výsledky.

„Ocenenia Top Employer sú potvrdením, že náš nový zamestnávateľský imidž je krokom správnym smerom a zároveň dôkazom, že Lidl je správna voľba aj v oblasti zamestnania," uviedol Matúš Gála a dodal: „Starostlivosť o zamestnancov pre nás predstavuje významný záväzok. Uvedomujeme si totiž, že zamestnanci sú skutočným bohatstvom našej spoločnosti. Práve oni totiž robia Lidl tým, čím je." Lidl však nezostáva iba pri slovách a keďže chce mať kvalitných a motivovaných zamestnancov, v prípade pozitívneho hospodárskeho výsledku s nimi zdieľa dosiahnutý úspech. V októbri zvýšil obchodný reťazec mzdy pracovníkov predajní a skladov v priemere o 20%, nástupné mzdy narástli dokonca až o 23%. Táto mimoriadna valorizácia sa týkala viac ako 90% zamestnancov Lidla. Od začiatku nového obchodného roka, teda od marca, pristúpi Lidl k ďalšiemu zvýšeniu platov – v priemere pôjde o viac ako 5%. Úprava miezd sa tentoraz bude týkať zamestnancov v skladoch, predajniach i administratíve.

Ocenenia Top Employer sa udeľujú na základe podrobného externého auditu oddelenia ľudských zdrojov. Medzi skúmané oblasti patrí rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, výkonnostný manažment, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity či firemná kultúra. Inštitút so sídlom v Holandsku oceňuje firmy s najkvalitnejším zamestnávateľským prostredím už od roku 1991. Pred Lidlom získali titul „Top Employer" iba tri firmy zo Slovenska, pričom Lidl je prvým obchodným reťazcom s týmto ocenením.

Lidl otvoril svoje prvé predajne na Slovensku v septembri 2004, momentálne ich prevádzkuje 127. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále obchodného reťazca pracuje spolu viac ako 3800 ľudí.
Viac informácii o Lidli ako zamestnávateľovi a tiež aktuálne pracovné ponuky nájdete na kariera.lidl.sk