Polícia: Reakcia na zverejnené zavádzajúce informácie

Polícia dnes poprela informácie o znásilnení vo vlaku, o ktorom hovoril na tlačovej besede Marián Kotleba a o ktorom písali na základe jeho slov viaceré médiá.

 


Dňa 12. februára sa na Odelení železničnej polície v Nových Zámkoch telefonicky pýtal vlakvedúci vlakovej čaty, ktorý sa v tomto čase nachádzal vo vlaku na maďarskom území, ako ma postupovať. Našiel totiž batožinu s kórejskými osobnými dokladmi a vedel, že predtým v Štúrove vystupovali z vlaku dvaja občania Kórei. Stála služba cez službukonajúceho výpravcu železničnej stanice Štúrovo dohodla, aby týchto cestujúcich o náleze vyrozumeli a sprostredkovali im vrátenie batožiny. Sám vlákvedúci po návrate do Štúrova odviezol tieto osoby na Obvodné oddelenie PZ v Štúrove. Nechceli však podávať žiadne oznámenie.

 

V pondelok 13. februára asi o 9:10 prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Nitre oznámenie, že v medzinárodnom vlaku, odchádzajúceho zo železničnej stanice Budapešť, sa nachádza osoba, ktorá oznámila, že ju v úseku cesty Szob – Štúrovo obťažovala iná osoba. Cestujúca sa zľakla a vyhľadala vlakvedúceho, ktorý privolal policajnú hliadku. Tá obdržala oznámenie o incidente o 9:14 a prišla na miesto 9:22, teda o osem minút. To ž vlak stál v stanici Nové Zámky.
Žena uviedla, že ju sa jej spiacej niekto dotkol, nešlo však o dotyky sexuálneho charakteru, že sa len veľmi preľakla a vyhľadala pomoc.

Opakovane uviedla, že je v poriadku, nič jej nechýba a nechce podať žiadne oznámenie a chce cestovať ďalej do Hamburgu. Po dohode s vlakvedúcim bola usadené k inej žene v blízkosti služobného oddielu.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre