Akadémia médií nemôže prijímať nových študentov

Tlačová správa Akadémie médií

PRE NEŠTANDARDNÝ POSTUP AKREDITAČNEJ KOMISIE JE BUDÚCNOSŤ AKADÉMIE MÉDII VÁŽNE OHROZENÁ.

Napriek vstupu súkromných investorov do Akadémie médií a následného zabezpečenia všetkých potrebných technických, priestorových a predovšetkým personálnych potrieb školy, neprišlo ani po roku zo strany Akreditačnej komisie k prehodnoteniu jej rozhodnutí o akreditáciách našej školy.

Investičná skupina okolo Erika Mikurčíka, po vstupe do Akadémie médií, zabezpečila škole vyhovujúce priestory v centre Bratislavy, pripojenie k medzinárodnej elektronickej knižnici, odborné personálne obsadenie školy, ako aj ďalšie náležitosti potrebné pre jej riadne fungovanie. Akreditačná komisia nepochopiteľne nezmenila svoje negatívne stanovisko k magisterskému študijnému programu, ktorého priznané práva navyše navrhla odňať. Rovnako odporučila našej škole pozastaviť aj akreditácie na bakalárske študijné programy. V tejto situácií nemôže Akadémia médií prijímať nových študentov a tak prišlo k vážnemu ohrozeniu chodu školy a k narušeniu ďalších investičných plánov.

„Naozaj si neviem vysvetliť, prečo Akreditačná komisia opakovane neprehodnotila svoje rozhodnutia o pozastavení akreditácií Akadémie médií. Nespravila tak napriek tomu, že sme do školy investovali niekoľko stotisíc eur na okamžité odstránenie všetkých nedostatkov, ktoré Akreditačná komisia škole pred naším vstupom vyčítala. Ako podnikatelia sme v takejto situácii nútení pozastaviť naše ďalšie investície do školy," vyhlásil zástupca investorov Erik Mikurčík.

Škola momentálne analyzuje všetky dostupné možnosti ako zabezpečiť študentom riadne ukončenie prebiehajúceho akademického roku.