Lidl ďakuje fanúšikom špeciálnou piesňou v 20 jazykoch, aj v slovenčine

Počet fanúšikov všetkých Lidl profilov na Facebooku dosiahol hranicu 20 miliónov.

20 miliónov fanúšikov: V máji Lidl prekonal métu dvadsiatich miliónov v súčte všetkých svojich oficiálnych profilov na Facebooku, čo je dostatočný dôvod na poďakovanie sa. To však nie je všetko. Lidl si pre svoju lojálnu komunitu pripravil niečo špeciálne.

 

Fínska speváčka Saara Aalto zložila pieseň na melódiu známeho hitu britského pesničkára Passenger z roku 2012 – „Let Her Go". Nový song vznikol exkluzívne pre fanúšikov Lidla na Facebooku a jedinečným spôsobom spojil 20 jazykov, ktorými hovoria ľudia v jednotlivých krajinách, kde diskontný reťazec pôsobí. Tridsaťročná speváčka je vo svojej rodnej krajine dlhodobo populárna a v roku 2017 sa jej podarilo preraziť aj za hranicami. Momentálne usilovne pracuje na svojom prvom medzinárodnom albume, na ktorom sa spolupodieľajú Xenomania a Metrophonic, tímy zodpovedné za celosvetové hity Kylie Minogue či Cher.

Ešte predtým však čaká Lidl pieseň online premiéra, ktorá je naplánovaná na 23. mája na všetkých oficiálnych facebookových profiloch reťazca a na jeho YouTube.

Spev bol pre Saaru, ktorá v súťaži X Factor UK 2016 obsadila celkovo 2. priečku, jednoduchou záležitosťou. Zakomponovať 20 jazykov do jednej piesne je pritom náročné sústo aj pre skúseného viac jazykov ovládajúceho interpreta. „Hudba, jazyky a rozdielne kultúry sú mojou vášňou, a preto som bola nadšená spievaním v 20 jazykoch," vysvetlila Aalto. „Keď ma Lidl oslovil, prezrela som si jeho facebookové stránky naprieč Európou a hneď som vedela, že do toho musím ísť. Veľmi sa mi páči interakcia Lidla a jeho fanúšikov, komunikácia je vždy priateľská a takmer neformálna. Presne taký istý vzťah mám aj ja s mojimi fanúšikmi," vysvetlila 30-ročná speváčka.

Lepšie vyhovieť želaniam

Pre Lidl nie je komunikácia na sociálnych sieťach primárne o kvantite: „Vo všetkých ohľadoch je pre nás najdôležitejšia kvalita vzájomnej komunikácie s našimi zákazníkmi a fanúšikmi. Odpovedáme na otázky, zbierame spätnú väzbu, inšpirujeme sa. Rast našej komunity fanúšikov ukazuje, že sme sa pri nastavení komunikácie s našimi fanúšikmi naladili na správnu vlnu. A to nielen v Nemecku, Taliansku a Španielsku, v troch krajinách kde máme najviac fanúšikov na Facebooku, ale v celom Lidl svete a na 28 jedinečných profiloch," povedal Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Štúdia „Lidl č. 1 predajca potravín na Facebooku v Európe" od agentúry Socialbakers špecializujúcej sa na oblasť sociálnych médií je jasným dôkazom: Na sociálnej sieti nedokáže s Lidlom nikto držať krok. Pri porovnaní s konkurenciou nemá Lidl iba najviac fanúšikov na Facebooku spomedzi všetkých predajcov potravín, ale s veľkým náskokom aj najviac interakcii vo forme komentárov či reakcii.