Stanovisko polície k mazaniu kritických komentárov na ich facebookovej stránke

Stanovisko polície k mazaniu kritických komentárov na ich facebookovej stránke Zdroj: FB @policiaslovakia

Nová facebooková stránka polície SR sa dnes stala predmetom záujmu po tom ako admini stránky mazali mnohé kritické komentáre čitateľov. Väčšina zmazaných komentárov slušne kritizovala prácu polície, ministra alebo aktuálnu protidrogovú akciu na škole.

 

 

Podrobnosti: Komunikácia Polície SR na facebooku dnes skončila fiaskom a cenzúrou

Oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru poskytlo webu Omédiách.com nasledujúce stanovisko:

"Drogovú trestnú činnosť u mladistvých vnímame veľmi citlivo. V diskusii pod príspevkom o štandardnej preventívnej aktivite, ktorá sa pravidelne realizuje v každom kraji už niekoľko rokov, sa objavilo viacero príspevkov, ktoré nemali s danou témou nič spoločné. Medzi ne patria aj útoky a obvinenia konkrétnych osôb bez rozdielu ich pohlavia, rasy, národnosti alebo politickej príslušnosti. Taktiež si vyhradzujeme podľa našich pravidiel právo na odstránenie takých komentárov, ktoré absolútne bez dôvodne dehonestujú prácu polície. Na druhej strane chápeme, že je vždy jednoduchšie napísať pár útočných a niekedy až vulgárnych slov z pohodlia domova bez námahy a snahy spoznať policajnú činnosť.

Podobná preventívna aktivita na školách odhalila napríklad minulý rok v máji prítomnosť marihuany u 13-ročného chlapca. Polícia za minulý rok eviduje 80 prípadov mladistvých vo veku od 14 do 18 rokov, v ktorých zohrali hlavnú úlohu drogy. Išlo konkrétne o trestné činy: (1) nedovolená výroba a držba omamnej a psychotropnej látok a jedu, (2) šírenie toxikománie a (3) neoprávnené prechovávanie omamnej a psychotropnej látky, jedu a prekurzora pre vlastnú potrebu."

Pozrite si komentáre, ktoré admin stránky vymazal.