Veľké veci na Pohode - „giga zážitky" vytvorili nové rekordy Foto: Orange

Veľké veci na Pohode - „giga zážitky" vytvorili nové rekordy

19.07.2017 14:24 | Tlačové správy | Orange Slovensko

Čo sa stalo na Pohode, nezostalo na Pohode ani tento rok. Neopakovateľnú atmosféru, momenty z koncertov i „giga zážitky", ktorými návštevníkov zásoboval Orange počas celého festivalu, nezostali len v areáli trenčianskeho letiska. Aj počas tohto ročníka ich návštevníci zdieľali so svojimi priateľmi a blízkymi a na pohodovú vlnu tak naladili ľudí na celom Slovensku. A že bolo „giga veľa" vecí, o ktoré sa chceli podeliť, potvrdzujú nové rekordy.

• na festivale sa tento rok prostredníctvom pevného, Wi-Fi i mobilného pripojenia prenieslo celkovo 4 363 GB dát
• v porovnaní s minulým rokom narástol objem prenesených dát o 22 %, pričom prenos dát v 4G sieti vzrástol o 124 %
• užitočnú festivalovú aplikáciu Pohoda 2017 powered by Orange, ktorá návštevníkom uľahčila orientáciu na festivale a spojila ich s aktuálnym dianím, si stiahlo a aktívne využívalo viac ako 18 600 ľudí
• živé prenosy koncertov z Orange stageu si na stránke www.orange.sk pozrelo takmer 2 500 online návštevníkov
• live streaming Vítania slnka odvysielaný ešte pred začiatkom festivalu sledovalo medzi 5. a 6. hodinou ráno 13 425 unikátnych fanúšikov a do súťaže o vstupenky a ubytovanie na Pohode sa zapojilo 1 532 fanúšikov
• v asistovaných nabíjačkárňach bolo nabitých 5 897 mobilov; návštevníci mali k dispozícii okrem nich aj prenosné nabíjačky a až 660 zásuviek na samoobslužné nabíjanie
• v areáli festivalu Orange použil viac ako 2 kilometre metalického kábla, 1,2 kilometra optickej kabeláže a 34 Wi-Fi prístupových bodov, ktoré zabezpečili kvalitné internetové Wi-Fi pripojenie
• diskusie v Optimistane Nadácie Orange boli interaktívne, len prostredníctvom aplikácie položili návštevníci diskutujúcim 114 otázok

Orange ako hlavný partner festivalu Pohoda už šesť rokov zabezpečuje na festivale užitočné služby, ktoré účastníkom i organizátorom poskytujú maximálny komfort vďaka technologickému zabezpečeniu, kvalitnému pokrytiu, servisu a zóny plnej zábavy i praktických služieb. „Našou ambíciou je vytvoriť každému návštevníkovi, organizátorovi či umelcovi na festivale také používateľské podmienky, na aké sú zvyknutí v bežné dni. Pohoda je skutočne o emóciách, atmosfére a zážitkoch s priateľmi, preto je podstatné, aby sa ľudia sústredili na ne a neriešili žiadne obmedzenia. Vďaka kvalitnému Wi-Fi pokrytiu areálu trenčianskeho letiska, 4G sieti a samotným návštevníkom sa nám opäť podarilo preniesť Pohodu aj za jeho brány. Veľmi sa tešíme, že Orange mohol byť tohto „giga zážitkového prenosu" naprieč Slovenskom podstatnou súčasťou," povedala Natália Kunická, Brand Activation Manager Orangeu.

Tohtoročné rekordné čísla prenesených dát opäť potvrdili, že festivaloví nadšenci chcú byť v neustálom spojení so všetkými, na ktorých im záleží, chcú im sprostredkovať atmosféru či svoje pocity, zážitky, jedinečné a neopakovateľné festivalové momenty. Špeciálny pohodový „giga" benefit pre zákazníkov Orangeu – 1 GB mobilných dát zadarmo - využilo na Pohode 5 877 návštevníkov.

Foto: Orange

Na festivale Pohoda 2017 sa tento rok prenieslo prostredníctvom mobilnej, pevnej a Wi-Fi siete dokopy 4 363 GB dát. Návštevníci tak presurfovali o 22 % viac dát ako vlani. Veľmi obľúbená bola free Wi-Fi, prostredníctvom ktorej návštevníci preniesli 1 493,9 GB dát. Objem prenesených dát v mobilnej 4G sieti narástol oproti minulému roku až o 124 %. „Dátovanie" má pravdepodobne na svedomí pokles počtu hovorov oproti minulému roku, prvýkrát však návštevníci mohli volať prostredníctvom 4G siete a uskutočnili cez ňu 12 944 hovorov.

Zdieľanie Pohody za brány areálu podporili aj živé prenosy koncertov z Orange stageu, ktoré si na stránke www.orange.sk pozrelo 2 465 unikátnych užívateľov. Giga zážitky, ktoré Orange pripravil pre návštevníkov, si užili stovky ľudí. Obrovský giga stan, giga pizza, giga ping-pong, giga drink či giga šípky prekvapili návštevníkov Orange zóny a vyprodukovali okrem giga zábavy na festivale, ktorej záznam dokumentuje toto video, aj kopec príspevkov na sociálnych sieťach, viac ako desaťtisíc videní a viac ako 6 000 reakcií, komentárov či ich zdieľaní.

Špeciálne prekvapenie však ponúkol tento rok Orange festivalovým nedočkavcom ešte pred začiatkom festivalu. Fanúšikovia na facebookovej stránke Orangeu zažili kultové festivalové Vítanie slnka spojené s koncertom kapely Puding Pani Elvisovej ešte pár dní pred začiatkom festivalu. Okrem festivalového navnadenia mohli získať aj vstupenky s ubytovaním. Live streaming sledovalo medzi 5. a 6. hodinou ráno až 13 425 unikátnych fanúšikov a do súťaže sa zapojilo 1 532 fanúšikov.

Aj interaktívna festivalová aplikácia Pohoda 2017 powered by Orange, ktorá informovala návštevníkov o aktuálnom dianí a prinášala ďalšie užitočné funkcie, zaznamenala rekordný počet stiahnutí. Do svojho zariadenia si ju nainštalovalo viac ako 18 600 festivalových nadšencov, čo je 24,4 % nárast oproti minulému roku. Je to číslo, ktoré predstavuje aktívnych používateľov, to znamená, že túto užitočnú aplikáciu si nielen stiahla, ale aj aktívne využila, viac ako polovica ľudí na festivale.
Zostať na festivale v spojení je kľúčové. V nabíjačkárňach Orangeu sa nabilo 5 897 mobilov a viac ako 200 návštevníkov využilo možnosť zapožičať si prenosné nabíjačky, aby sa mohli voľne pohybovať po areáli a dopĺňať súčasne svojmu telefónu šťavu. Veľmi užitočnou službou na festivale sú zásuvky na samoobslužné nabíjanie zariadení. Tento rok mali návštevníci Orange zóny k dispozícii až 660 zásuviek na samoobslužné nabíjanie oproti minuloročným sedemdesiatim. Okrem praktickej časti so službami a Orange expertmi zastrešila Orange zóna už tradične aj priestor pre relax, zábavu a bar. Jej celkový pôdorys a dizajn navrhli renomovaní architekti len pre účely festivalu Pohoda a to tak, aby zo všetkých strán návštevníkom jednoducho sprístupnili všetky jej časti.

V Optimistane Nadácie Orange sa už po štvrtýkrát konali diskusie, ktoré pritiahli stovky záujemcov. A tí nielen počúvali názory odborníkov z mimovládnych organizácií, učiteľov, psychológov, športovcov a influencerov, ale sa do diskusií aj aktívne zapájali. Len prostredníctvom aplikácie položili diskutujúcim 114 otázok. Návštevnosť diskusií potvrdila, že témy ako hrozby online sveta, potreby zmien vzdelávania v školách, používanie internetu a technológií pri vzdelávaní či budúcnosť slovenského ľadového hokeja sú aktuálne a festivalových návštevníkov aktivovali na debatu o nich.

• Slovenskí dodávatelia vďaka Lidlu exportujú tovar v hodnote desiatok miliónov eur

V uplynulom obchodnom roku umiestnilo prostredníctvom Lidla viac ako štyridsať dodávateľov zo Slovenska na zahraničné trhy tovar v hodnote 37,5 milióna eur
    Lidl Slovenská republika pomáha domácim výrobcom rásť a exportovať tovar do zahraničia. V uplynulom obchodnom roku vyviezli prostredníctvom diskontného reťazca do európskych štátov tovar v celkovej hodnote viac ako 37,5 milióna eur.
    Pod privátnymi značkami Lidl sa v období od marca 2016 do februára 2017 celkovo 43 slovenským dodávateľom podarilo umiestniť svoje výrobky na pultoch predajní v desiatich európskych krajinách. Slovenské firmy exportovali najviac do Česka, Maďarska, Litvy a Poľska, ich produkty sa však objavili napríklad aj v Nemecku, Chorvátsku či Slovinsku. Medzi najväčších vývozcov patria spoločnosti AGRO TAMI, Tatranská mliekareň, SHP Harmanec, Stepanow či Metsa Tissue.
    „Dodávateľov do našej siete vyberáme na základe troch kritérií: kvalita, schopnosť dodávať nami požadované množstvá a cena. S mnohými pritom spolupracujeme dlhodobo. Teší nás, že čoraz viac slovenských výrobcov dokáže splniť naše požiadavky, ktoré sú prísne predovšetkým v oblasti kvality. Viac ako štyridsať z nich využilo možnosť predávať svoje výrobky v iných krajinách, kde Lidl pôsobí. Ide predovšetkým o syry a iné mliečne výrobky, tofu, hygienické potreby a kozmetiku, alkoholické nápoje či mäsové výrobky," povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu. Prostredníctvom Lidla môžu napríklad maďarskí zákazníci spoznať bryndzu či tofu zo Slovenska, Bulhari môžu vychutnávať syr nivového typu a Česi pološtiepok či sumčeka afrického.
    Zákazníci Lidl Slovenská republika sa v najbližších mesiacoch môžu tešiť na ešte viac slovenských výrobkov, a to tak v stálom sortimente ako aj v rámci akčných ponúk. V priebehu ostatných mesiacov pribudli v ponuke diskontného reťazca produkty od dodávateľov ako HO&PE, Mecom, Kozí vŕšok či Tatrakon. Počet slovenských dodávateľov v Lidli narástol oproti predošlému obdobiu o viac ako 13%. „Dodávatelia, ktorí s nami spolupracujú, vedia, že záväzky si platíme vždy včas a nikdy nevyžadujeme žiadne poplatky za zalistovanie či umiestnenie tovarov v mieste predaja," uzavrel Martin Nagy.

• Maňušky využijú jedinečný zamestnanecký benefit a vezmú si O2 Prázdniny

Maňušky, ktoré nám dlhé roky vtipným a uvoľneným štýlom predstavovali produkty spoločnosti O2 Slovakia, sa rozhodli si svoju letnú dovolenku predĺžiť a vybrať si benefit, ktorý majú k dispozícii aj všetci zamestnanci spoločnosti O2 v podobe neobmedzeného pracovného voľna, a to O2 Prázdniny.

• Lidl opäť výrazne prispel k zníženiu emisií

Spoločnosť Lidl si uvedomuje svoju zodpovednosť k životnému prostrediu a vynakladá preto značné úsilie na jeho ochranu.

• Fico, Danko a Bugár zverejnili spoločné vyhlásenie

Predsedov vládnych strán SMER, SNS a Most -Híd Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár dnes zverejnili toto vyhlásenie:

• Tlačová správa zo 7. zasadnutia Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu

Dňa 02. 08. 2017 sa konalo 7. zasadnutie Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu (ďalej len AK RPR). AK RPR ako orgán etickej samoregulácie v oblasti reklamy posúdila sťažnosti na 8 reklamy s cieľom zistiť, či došlo k porušeniu Etického kódexu reklamnej praxe platného na území SR (ďalej len Kódex).

• Markíza chystá Deň otvorených dverí. Prinášame podrobnosti

• Lidl predstaví očakávanú kolekciu Heidi Klum na svetovej módnej prehliadke

premiéru 7. septembra 2017 počas New York Fashion Week. Pre Heidi Klum a Lidl pôjde o premiéru na medzinárodnom módnom podujatí. Začiatok predaja kolekcie „Esmara by Heidi Klum" bude vo všetkých Lidl krajinách 18. septembra 2017.

• Hermes Komunikátor roka 2017: Ako komunikujú inštitúcie so zákazníkom na Slovensku

O najlepšej komunikácii so zákazníkom sa bude rozhodovať už po štvrtýkrát. Hermes Komunikátor roka ako jediný hodnotí komunikáciu inštitúcií so zákazníkom v Slovenskej republike. O najlepšie komunikujúcich inštitúciách so zákazníkom za rok 2017 rozhodnú samostatne výsledky z reprezentatívneho kvantitatívneho prieskumu, hlasovanie verejnosti a organizátor projektu spolu s odbornými garantmi.

• Cinematik prinesie množstvo filmových noviniek, ktoré sa na Slovensku nikdy nepremietali

Nadchádzajúci 12. ročník medzinárodného filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch aj tento rok premietne filmy v špeciálnej sekcii nazvanej Eye on Films.

• Vyhlásenie Andreja Danka, ktorým vypovedá koaličnú zmluvu

Kancelária predsedu parlamentu Andreja Danka zverejnila toto vyhlásenie:

• Aká je dostupnosť mobilného internetu na kúpaliskách?

Kto môže, ten trávi najhorúcejšie dni tohto leta na letnom kúpalisku, kde sa venuje plávaniu a počas slnenia si kráti chvíle na internete.

• Pivo - najobľúbenejší nápoj Slovákov má dnes sviatok. Pozrite sa, čo ste možno o ňom nevedeli

Je osviežujúce, prírodné a dobrý parťák.

• Matej Beňuš pádloval v kanoe medzi rožkami a ovocím

Tri hodiny nakrúcania a premiestňovanie sa v lodi počas plnej prevádzky obchodu. Aj tak vyzeralo natáčanie dvoch videí strieborného olympijského medailistu, vodného slalomára Mateja Beňuša pre svojho platinového partnera – spoločnosť BILLA.

• Päť tipov na nákupy vo výpredajoch

Skupina KRUK, ktorá sa zameriava na správu pohľadávok finančných ústavov a korporátnych zákazníkov, realizovala na Slovensku rozsiahly prieskum o hospodárení s rodinnými financiami. Vyplýva z neho, že v záujme úspory peňazí v rodinnom rozpočte nakupuje viac než tretina Slovákov (37 %) vo výpredajoch a zľavových akciách, resp. navštívi viac obchodov, aby zohnala tovar za najnižšiu cenu.

• 12. Cinematik bude provokovať a prekvapovať. Prinesie tie najlepšie európske filmy, domáce dokumenty a belgický fokus

12. Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany aj tento rok odpremieta výber najlepších európskych filmov uplynulého roka. Tento výber zostavujú každoročne európski filmoví kritici a festivaloví dramaturgovia.