Lidl prichádza s knihou Kuchyňa Lidla pre najmenších. Ako ju môžete získať? Foto: Lidl

Lidl prichádza s knihou Kuchyňa Lidla pre najmenších. Ako ju môžete získať?

30.08.2017 17:45 | Tlačové správy | Lidl SR

Užite si veselé varenie a pečenie so svojimi deťmi. Odkiaľ vziať inšpiráciu?

Cukrárka Veronika Bušová a kuchár Marcel Ihnačák z Kuchyne Lidla pre vás pripravili s deťmi knihu plnú receptov na každú príležitosť. Nazbierajte od 4. septembra v Lidli päť nálepiek a kniha Kuchyňa Lidla pre malých kuchárov je automaticky vaša.

Tie najkrajšie zážitky prežívajú rodičia spolu s deťmi a môžu ich zažiť aj pri spoločnom varení a pečení. Cukrárka Veronika a kuchár Marcel majú tiež deti a dobre vedia, čo im najviac chutí. Preto pripravili 50 jednoduchých a chutných receptov na každú príležitosť. Veronike pomáhala dcéra Ninka (2,5 roka), Marcel varil spolu so synom Šimonom (8 rokov) a dcérou Isabelou (2,5 roka). O tom, čo všetko deti v kuchyni zvládnu, vás presvedčia fotografie z veselých kulinárskych príprav. Malí kuchári v knižke nájdu aj veľa kreslených ilustrácií, ktoré im pomôžu hravo zvládnuť prípravu receptov.

„S dcérkou trávime veľa času v kuchyni. Nielen ako cukrárka, ale najmä ako mamina ju chcem naučiť variť a piecť. Spoločná príprava jedla a stolovanie stmeľuje rodinu, videla som to u mojich rodičov a na týchto základoch budujem vlastnú rodinnú pohodu. Je skvelé, že v spolupráci s Lidlom som mala možnosť naše obľúbené recepty posunúť aj ostatným deťom a rodičom. Mať kuchársku knihu a pracovať na nej s Ninkou je splnením môjho sna," priznala sa Veronika Bušová.

„Moja rodina a moja práca sú pre mňa všetkým. Pri príprave tejto knihy som ich mohol spojiť a verte mi, bol to skvelý zážitok. Keď si jedlo pripravujete spoločne s deťmi, užijete si kopu zábavy a zároveň ich môžete veľa naučiť o potravinách, jedle, stravovaní. Verím, že naše recepty rodičov i deti správne naštartujú," hovorí kuchár Marcel Ihnačák.

Hodnotné kuchárske knihy s overenými receptami a lákavými snímkami pripravených jedál či dezertov z Kuchyne Lidla sa už stávajú tradíciou. „Veríme, že po dvoch knižkách z Kuchyne Lidla a Lidl cukrárne, o ktoré bol mimoriadny záujem, si aj recepty pre malých kuchárov nájdu miesto v slovenských domácnostiach. Kniha je zostavená z úplne nových receptov, ktorými chceme osloviť malých aj veľkých. Budeme radi, ak si rodičia s deťmi spoločne strávené chvíle a dobré jedlo vychutnajú," dodáva Martin Nagy, konateľ spoločnosti Lidl pre oblasti nákupu a marketingu.

Kuchársku knihu pre deti a rodičov Lidl nebude predávať, ale rozdávať. Získate ju za to, čo denne robíte - za nákupy. Za každých 20 eur hodnoty nákupu v termíne od 4. septembra dostanete pri pokladni jednu nálepku. Nazbierajte ich päť, nalepte ich na kupón a vymeňte ho za knihu, ktorá bude rásť s vaším dieťaťom.

• Orange prichádza s paušálmi HOME. Zjednodušuje výber internetu do domácnosti a vynovil aj ponuku televízie

Orange pre zákazníkov zjednodušil orientáciu v službách pevného internetu pre domácnosť. Vynovené paušály optického a domáceho 4G internetu od 22. septembra 2017 nájdu rozdelené prehľadne do troch cenových úrovní pod hlavičkou HOME. Zákazníci tak v Orangei po novom získajú tie najvhodnejšie služby pre svoju rodinu ešte jednoduchšie – len na základe svojej cenovej preferencie.

• Stanovisko presbyterstva k rozhodnutiu Zboru biskupov v prípade kauzy Ondreja Prostredníka

Stanovisko Presbyterstva Cirkevného zboru ECAV Bratislava Staré Mesto k rozhodnutiu Zboru biskupov ECAV ohľadne odňatia kanonickej misie doc. Ondrejovi Prostredníkovi

• Arcibiskupský úrad v Bratislave: Na púť nepatria politické symboly

Arcibiskupský úrad v Bratislave informoval:

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 13. septembra

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Dokážu ľudia bez domova sami meniť svoje životy a okolie? Určite áno

Cieľom návštevy Rachel Leonor Ramirez bude odovzdať čo najviac skúseností zo svojej práce s ľuďmi bez domova v Chicagu bratislavským kolegom.

• Dajte privátnymi filtrami STOPKU vizuálnym hackerom

Obrazovky a displeje sú dnes všade. A na nich citlivé dáta, súkromné aj firemné, s ktorými často pracujeme bez ohľadu na to, kto sa nám pozerá cez plece. Zvedavé oči tak môžu za pár minút vyčítať z našich displejov prístupové mená a heslá, informácie o zamestnancoch či zákazníkoch, finančné ukazovatele a množstvo ďalších dôverných informácií. Technologická spoločnosť 3M v experimente spočítala, ako rýchlo a koľko informácií takíto visual hackeri dokážu získať z našich obrazoviek a zároveň prináša technologicky vyspelé riešenie tohto fenoménu – privátne filtre pre obrazovky notebookov, tabletov, aj smartphonov.

• Lidl venuje druhákom a tretiakom knižku o prvej pomoci

Jedinečnú publikáciu pripravil Lidl v spolupráci s Ministerstvom školstva, Slovenským Červeným krížom, Policajným zborom a Hasičským a záchranným zborom.

• Premiéry nových slovenských filmov, ale aj mimoriadnych festivalových noviniek. To je 12. ročník Cinematiku

Aktuálny ročník filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch premietne aktuálny výber slovenskej kinematografie (v minoritnej aj v majoritnej koprodukcii) v pravidelnej sekcii Čo dom dal. Premiérovou novinkou v sekcii bude snímka Nina Juraja Lehotského, ktorá mala svetovú premiéru na tohtoročnom festivale v Karlových Varoch. Najnovšie si ju do programu vyhliadol aj filmový festival v kanadskom Toronte.

• Zomrel slovenský režisér a scenárista Vlado Balco, režisér úspešného filmu Rivers of Babylon

Vo štvrtok 31. augusta 2017 zomrel vo veku 68 rokov slovenský režisér, scenárista a pedagóg Vlado Balco.

• Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 30. augusta

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• Slovenskí dodávatelia vďaka Lidlu exportujú tovar v hodnote desiatok miliónov eur

V uplynulom obchodnom roku umiestnilo prostredníctvom Lidla viac ako štyridsať dodávateľov zo Slovenska na zahraničné trhy tovar v hodnote 37,5 milióna eur
    Lidl Slovenská republika pomáha domácim výrobcom rásť a exportovať tovar do zahraničia. V uplynulom obchodnom roku vyviezli prostredníctvom diskontného reťazca do európskych štátov tovar v celkovej hodnote viac ako 37,5 milióna eur.
    Pod privátnymi značkami Lidl sa v období od marca 2016 do februára 2017 celkovo 43 slovenským dodávateľom podarilo umiestniť svoje výrobky na pultoch predajní v desiatich európskych krajinách. Slovenské firmy exportovali najviac do Česka, Maďarska, Litvy a Poľska, ich produkty sa však objavili napríklad aj v Nemecku, Chorvátsku či Slovinsku. Medzi najväčších vývozcov patria spoločnosti AGRO TAMI, Tatranská mliekareň, SHP Harmanec, Stepanow či Metsa Tissue.
    „Dodávateľov do našej siete vyberáme na základe troch kritérií: kvalita, schopnosť dodávať nami požadované množstvá a cena. S mnohými pritom spolupracujeme dlhodobo. Teší nás, že čoraz viac slovenských výrobcov dokáže splniť naše požiadavky, ktoré sú prísne predovšetkým v oblasti kvality. Viac ako štyridsať z nich využilo možnosť predávať svoje výrobky v iných krajinách, kde Lidl pôsobí. Ide predovšetkým o syry a iné mliečne výrobky, tofu, hygienické potreby a kozmetiku, alkoholické nápoje či mäsové výrobky," povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu. Prostredníctvom Lidla môžu napríklad maďarskí zákazníci spoznať bryndzu či tofu zo Slovenska, Bulhari môžu vychutnávať syr nivového typu a Česi pološtiepok či sumčeka afrického.
    Zákazníci Lidl Slovenská republika sa v najbližších mesiacoch môžu tešiť na ešte viac slovenských výrobkov, a to tak v stálom sortimente ako aj v rámci akčných ponúk. V priebehu ostatných mesiacov pribudli v ponuke diskontného reťazca produkty od dodávateľov ako HO&PE, Mecom, Kozí vŕšok či Tatrakon. Počet slovenských dodávateľov v Lidli narástol oproti predošlému obdobiu o viac ako 13%. „Dodávatelia, ktorí s nami spolupracujú, vedia, že záväzky si platíme vždy včas a nikdy nevyžadujeme žiadne poplatky za zalistovanie či umiestnenie tovarov v mieste predaja," uzavrel Martin Nagy.

• Maňušky využijú jedinečný zamestnanecký benefit a vezmú si O2 Prázdniny

Maňušky, ktoré nám dlhé roky vtipným a uvoľneným štýlom predstavovali produkty spoločnosti O2 Slovakia, sa rozhodli si svoju letnú dovolenku predĺžiť a vybrať si benefit, ktorý majú k dispozícii aj všetci zamestnanci spoločnosti O2 v podobe neobmedzeného pracovného voľna, a to O2 Prázdniny.

• Lidl opäť výrazne prispel k zníženiu emisií

Spoločnosť Lidl si uvedomuje svoju zodpovednosť k životnému prostrediu a vynakladá preto značné úsilie na jeho ochranu.

• Fico, Danko a Bugár zverejnili spoločné vyhlásenie

Predsedov vládnych strán SMER, SNS a Most -Híd Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár dnes zverejnili toto vyhlásenie:

• Tlačová správa zo 7. zasadnutia Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu

Dňa 02. 08. 2017 sa konalo 7. zasadnutie Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu (ďalej len AK RPR). AK RPR ako orgán etickej samoregulácie v oblasti reklamy posúdila sťažnosti na 8 reklamy s cieľom zistiť, či došlo k porušeniu Etického kódexu reklamnej praxe platného na území SR (ďalej len Kódex).