Film Europe na 14. MFF s oceneným filmom Niet pokoja pre bezbožných

Na 14. Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave v sekcii „Goya Awards – 25. Výročie" budú môcť priaznivci vzhliadnuť predpremiéru filmovej snímky Niet pokoja pre bezbožných, ktorú do slovenských a českých kín prinesie mediálna spoločnosť Film Europe.

Film získal v tomto roku šesť prestížnych španielskych filmových cien GOYA a režisér Enrigue Uribizu vo viacerých sekciách fimových cien porazil aj favorizovaného režiséra Pedra Almodóvara. Spolu za rok 2011 a 2012 získal film Niet pokoja pre bezbožných 17 významných filmových ocenení a 14 nominácií.

No habla paz para los malvados / Niet pokoja pre bezbožných / No Rest for the Wicked, režisér Enrique Urbizu: Santos Trinidad, skorumpovaný policajt, pije dlho do noci. Keď mu v prázdnom nočnom klube odmietnu viac naliať, Santos zabije majiteľa podniku, barmanku i personál. Akonáhle zistí, že na mieste bol svedok, ktorý unikol, vydáva sa Santos nájsť a odstrániť nepohodlného. V rovnakej chvíli začínajú sudkyňa Chacón a detektív Leiva vyšetrovanie trojnásobnej vraždy. Čoskoro odhaľujú, že to, čo vyzeralo ako jednoduchý drogový prípad, skrýva nebezpečenstvo islamského terorizmu. Triler inšpirovaný teroristickými útokmi v roku 2004 v Madride.

Film bude uvedený dnes o 14:00 hod. v Cinema City, sála K8. Do slovenských a českých kín je jeho premiéra plánovaná na 29.11.2012.

Film Europe Media Company je mediálna spoločnosť s tímami a kanceláriami v Prahe, Bratislave , Londýne a v Cannes. Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinách a na DVD distribuuje a vo vlastných televíziách vysiela - európsky film. Od roku 2010 prevádzkuje tri vlastné národné tematické televízne kanály KINO

CS, DOKU CS a MUZIKA CS. V roku 2011 spustila vysielanie Film Europe Channel – prvého európskeho filmového kanála, ktorý uvádza výhradne európsku kinematografiu zo všetkých 50 krajín geografickej Európy. Film Europe Channel je dnes dostupný v Skylinku, TV Magio, Satro, Orange, Mravianet, v najbližšej
dobe sa rozšíri o ďalších operátorov v Česku a na Slovensku. Mediálna spoločnosť spolupracuje s filmovými spoločnosťami a festivalmi v Európe a v Ázii.