Západoslovenská televízia nie je predaná, vysiela naďalej

V posledných dňoch je verejnosť zavádzajúco informovaná, že došlo k predaju a prevzatiu regionálnej televíznej stanice Západoslovenská televízia od spoločnosti REGIONMEDIA, s.r.o. tretími subjektami.

V poslednom období zverejnené informácie o Západoslovenskej televízii sú však nepravdivé a poškodzujú jej dobré meno ako i dobré meno spoločnosti REGIONMEDIA.
REGIONMEDIA je naďalej stálym držiteľom licencie TD/51 na vysielanie Západoslovenskej televízie a prehlasuje, že nikto doposiaľ nekúpil Západoslovenskú televíziu s licenciou, pretože na základe zákona č. 308/2000 Z.z. musí majetkový prevod vopred schváliť Rada pre vysielanie a retransmisiu /RTV/ uznesením. Takéto konanie však nebolo na Rade RTV započaté.

REGIONMEDIA a jej dodávateľ – T-Video Agency sa stali obeťami premysleného podvodu, v dôsledku ktorého im bola protiprávne odňatá časť prevádzkovej techniky.
Osoby, ktoré sa tejto techniky zmocnili, nemali žiadne oprávnenie vypnúť dňa 17.02.2014 vysielanie Západoslovenskej televízie. Tieto ako i ďalšie súvisiace skutočnosti sú v súčasnosti predmetom preverovania orgánmi činnými v trestnom konaní.

REGIONMEDIA, s.r.o. obnovila vysielanie Západoslovenskej televízie 22. Februára 2014 cez DVB-T na celom západnom Slovensku, ako aj cez káblových a IPTV operátorov.

Ing. Peter Chmela
konateľ