Gemius zvíťazil vo výberovom konaní na dodávateľa oficiálneho merania návštevnosti internetu v ČR

Spoločnosť Gemius bola spolu s partnerom, agentúrou Mediaresearch, vybraná Sdružením pro internetovou reklamu (SPIR) ako dodávateľ ďalšej etapy oficiálneho merania návštevnosti internetu v ČR.

Porazila tak svojho súpera, výskumnú agentúru TNS Aisa, ktorá odstúpila 2 dni pred oficiálnym vyhlásením výsledkov z takmer rok trvajúceho výberového konania.
Cieľom výskumu bude zmerať návštevnosť webových stránok, reklamných objektov na danej stránke, sledovanosť multimediálneho obsahu a mobilných a desktopových aplikácií a ďalej poskytovať sociodemografický profil návštevníkov jednotlivých webov. Zadávateľ výskumu má novo tiež možnosť využiť skrátenie termínu dodávky mesačných dát. Novinkou vo výskume bude využitie tzv. multiplatformného prístupu, ktorého účelom je získať dáta o návštevnosti internetu rozdelené podľa zariadenia, z ktorého užívateľ merané weby navštevuje (PC, smartphone, tablet, Smart TV). Spoločnosť Gemius aplikuje túto metodiku aj na ďalších trhoch, na ktorých pôsobí vo funkcii nezávislého audítora pre meranie návštevnosti internetu, napríklad v Dánsku, Maďarsku, Turecku či Poľsku.
"Naša spoločnosť splnila všetky požiadavky zadávateľa výberového konania a teší nás, že vďaka rozhodnutiu SPIRu budeme aj naďalej poskytovateľom merania návštevnosti internetu na českom trhu. Zároveň sa tak potvrdila kvalita nášho výskumu, ktorý bol pred nedávnom zvolený oficiálnym meraním návštevnosti internetu v Belgicku a Luxembursku, o čom budeme čoskoro oficiálne informovať trh, " hovorí Tomáš Sedláček, Country Manager spoločnosti Gemius v ČR.

O spoločnosti Gemius
Gemius je obchodno-poradenská spoločnosť poskytujúca dáta, riešenia a odporúčania v oblasti správy online reklamných kampaní, monitoringu a analýzy webových stránok či profilov internetových užívateľov. Informácie poskytnuté spoločnosťou sú základom pre každodenné marketingové a e-commerce aktivity takmer 2 000 firiem z odvetvia financií, telekomunikácií, IT, obchodu, FMCG, automobilového priemyslu, farmaceutiky, popredných reklamných agentúr a reklamných sietí, mediálnych domov, vydavateľov a zadávateľov reklamy z celého sveta.
Pôsobíme na 30 trhoch v Európe, na Blízkom východe a v Afrike. Prostredníctvom lokálnych pobočiek vo viac ako 12 štátoch spolupracujeme s profesijnými organizáciami venujúcimi sa globálnemu a lokálnemu rozvoju internetového trhu.
Naše štúdie vykonávame na základe vlastnej metodiky a technologickej infraštruktúry za prísneho dodržiavania ICC/ESOMAR noriem. Spoločnosť zamestnáva okolo 300 odborníkov vrátane IT špecialistov, matematikov, sociológov a psychológov. Mesačne analyzujeme 300 miliárd udalostí vyskytujúcich sa vo virtuálnom svete, t.j. zobrazenia stránok a kliknutia, ktoré boli uskutočnené internetovými užívateľmi. Spoločnosť bola založená v roku 1999. Viac informácií nájdete na www.gemius.sk a http://info.gemius.sk/